algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Breus

• Tribunals

«A Pinochet l'estan matant» Marco Antonio Pinochet, fill menor de l'exdictador xilè general Augusto Pinochet, detingut a Londres des de fa 10 mesos, assegurà ahir que a son pare «l'estan matant a poc a poc», a un mes d'iniciar-se el judici de la seva extradició a Espanya». El fill es queixà de l'empresonament de Pinochet a una luxosa mansió anglesa.AFP.

• Política

El 0'3% per al tercer món A l'any 2004, l'aportació de l'Estat espanyol a la cooperació internacional i ajuda al desenvolupament aconseguirà els 300.000 milions de pessetes, davant els 200.000 milions destinats el 1998. Si es compleix aquesta previsió, l'aportació espanyola a la cooperació, que l'any passat va representar el 0'25 per cent del Producte Nacional Brut, passarà a suposar el 0'30 per cent del PNB. E.P.

El govern vol concentració El portaveu del Govern, Josep Piqué, començà ahir la roda de premsa celebrada després del Consell de Ministres amb una breu anàlisi del nou curs polític que s'acosta, i que estarà protagonitzat per diversos processos electorals, entre aquests, els comicis generals. Piqué anuncià que l'Executiu continuarà desenvolupant la seva acció «sense alteracions» i amb la voluntat que els processos electorals no interfereixin en l'acció del Govern.E.P.

Comicis andalusos i catalans El president del Parlament de Catalunya, Joan Raventós, manifestà ahir que el president andalús, Manuel Chaves, podria haver convocat eleccions el mateix dia que a Catalunya «si hagués tingut una reacció, una capacitat de reflexos molt immediats i la voluntat de fer-ho així, i estic segur que no era aquesta la voluntat de Chaves». Raventós qualificà la justificació del líder d'UDC, Josep Antoni Duran i LLeida, d'esperar a l'últim moment per comunicar-li la data de les eleccions i evitar així que coincidissin amb les andaluses d'«absurda i ridícula».E.P.

• Catalunya

Maragall vol més educació El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, destacà ahir a Granollers que l´educació, el treball, la integració i la devolució de poders a les ciutats són els grans temes que s'han de debatre en la pròxima campanya electoral. Maragall espera «una campanya neta, educada i interessant que fugi dels tòpics d'anteriors cites electorals».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris