cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

Brussel·les aprova l'ampliació de capital d'Ibèria ja que compleix els criteris del mercat

La Sepi assegura que injectarà els 20.000 milions a la companyia a finals de setembre o octubre

La Comissió Europea anuncià ahir l'aprovació de l'ampliació de capital d'Ibèria per 120 milions d'euros (20.000 milions de pessetes), ja anunciada al maig d'enguany. Segons un comunicat, la Comissió conclogué que «l'ampliació de capital correspon al comportament d'un inversor en l'economia de mercat i com a tal no justifica la incoació dels procediments aplicables a les ajudes estatals».

Així mateix, indicà que «a la vista de l'evolució positiva d'Ibèria, de la seva situació actual just abans de les fases finals de la privatització total, i de l'interès de la SEPI a portar a terme la privatització en les millors condicions», la Comissió decidí donar llum verda a la injecció estatal. «En completar la reestructuració financera d'Ibèria en la forma prevista al pla, la SEPI espera col·locar Iberia en la millor posició possible per a la privatització si totes les fases del pla es duen a terme d'acord amb allò que es preveu», assenyalà la Comissió.

A més, «des de la perspectiva del principi de l'inversor a l'economia de mercat, la SEI en recuperarà la inversió i obtindrà un benefici interessant a curt termini dins del procés de privatització», afegí. Al maig de 1999, el Govern espanyol notificà a la Comissió Europea que tenia la intenció d'ampliar el capital, però atès que Brussel·les sol ser molt estricta amb les ajudes estatals, només podia autoritzar l'ampliació de capital si aquesta corresponia «al comportament d'un inversor racional en les condicions dominants del mercat», indicà el comunicat.

Del seu costat, la Sepi assegurà ahir que procedirà a la inversió de 20.000 milions de pessetes a la companyia Iberia abans de finals de setembre, o com molt «a principis del mes d'octubre». Fonts de Sepi afirmaren que l'aprovació de la Comissió Europea notificada ahir de l'ampliació de capital demostra «el procés de consolidació de la rehabilitació d'Iberia i de tot l'esforç de recuperació que va començar ja el 1995».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris