algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP treu un 4'9 per cent en intenció de vot al PSOE en l'enquesta del CIS

La lleu recuperació del PSOE no impedeix que Aznar sigui el líder més valorat

El PP se situa en 4'9 punts d'avantatge del PSOE, segons l'estimació del vot corresponent al mes de juliol realitzada pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). El PP obtindria ara en unes eleccions el 40'7 per cent dels vots i el PSOE, el 35'8 per cent. El president del Govern, José María Aznar, continua sent en el mes de juliol, com en els baròmetres d'abril i gener, el líder millor valorat, amb 4'89 punts. La valoració que donen els espanyols a Aznar és quasi idèntica a la d'abril (4'9 punts).

Joaquín Almunia és el segon líder polític millor valorat, amb 4'84 punts, seguit de Josep Antoni Duran i Lleida, president d'UDC (3'49); Julio Anguita (3'40); Jordi Pujol (3'35); el lehendakari Jon Joseba Ibarretxe (3'09) i Xabier Arzalluz (2'08). A més, una vegada més, el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja, continua sent el membre del Govern millor valorat pels espanyols, amb 5'6 punts, seguit de Rodrigo Rato (5'2), Abel Matutes (4'5), Mariano Rajoy (4'5) i Manuel Pimentel (4'4). Els ministres pitjor valorats són Isabel Tocino i Rafael Arias Salgado, cadascú d'ells amb 3'7 punts.

D'altra banda, els espanyols que qualifiquen la gestió del Govern com a bona o molt dolenta (37'4 per cent) dupliquen els que la consideren dolenta o molt dolenta (15'3 per cent), i el 39'1 per cent té molta o bastant confiança en el president del Govern davant del 26'7 per cent dels enquestats que manifesten tenir confiança en el candidat socialista Joaquín Almunia.

A més, un 27'3 per cent dels espanyols consideren dolenta o molt dolenta l'actuació política que està tenint el PSOE des que està a l'oposició, contra un 17'8 per cent que pensa que és molt bona o bona i un 43'4 per cent que la defineix com a regular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris