algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Política

Reformes legals contra el transfuguisme El secretari socialista de Relacions amb els Mitjans, Alfredo Pérez Rubalcaba, insistí ahir en la necessitat d'introduir reformes legals per evitar casos de transfuguisme com l'ocorregut a Ceuta i l'intentat a Melilla per part de representants electes del PSOE. Destacà que «no n'hi ha prou amb el pacte que varen segellar els grans partits polítics contra el transfuguisme», ja que entre altres coses hi havia algunes mesures que no s'han posat en marxa per la necessitat d'una reforma en la llei electoral.E.P.

«Seguretat i neteja», màximes del GIL La recent elegida consellera de Turisme de Ceuta, Aida Piedra, destacà ahir que la «seguretat» i la «neteja» seran els punts estrelles del programa polític a Ceuta del Grup Independent Liberal. En aquest sentit, assenyalà que per atraure al turisme és «fonamental» millorar aquests aspectes de la ciutat autònoma. Així mateix, avançà que el nou director general de Turisme serà Luis Callejón, actual director del Palau de Congressos i Exposicions de Torremolinos.E.P.

Aznar amb el monjos de Silos El president del Govern, José María Aznar, parlà ahir sobre qüestions de política general i sobre la polèmica de les pensions amb els monjos de Santo Domingo de Silos, després del dinar celebrat en la tradicional visita al monestir burgalès, segons explicà el pare prior, Lorenzo Martín. Aznar, qui visità ahir oficialment les localitats de Santo Domingo de Silos, Palència i Quintanilla de Onésimo (Valladolid), dinà en silenci juntament amb els trenta monjos que formen la congregació.E.P.

Arenas diu que Chaves avancarà El secretari general del Partit Popular, Javier Arenas, es mostra convençut que el president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves, avançarà la convocatòria de les eleccions autonòmiques per celebrar-les «força abans del mes de març», perquè es troba «preocupat» pel que ha denominat «efecte Teófila». E.P.

• Catalunya

Polèmica pujada a l'Aneto Josep Sicart, l'organitzador de l'ascens de Jordi Pujol a l'Aneto el passat 23 d'agost, assegurà ahir que els participants de l'excursió en cap moment varen instal·lar un campament estable al costat del llac Corones. Sicart assegurà que simplement varen dormir-hi al costat, de la mateixa manera que altres excursionistes. Sicart declarà que, si per desconeixement, varen cometre alguna infracció, ho lamenta molt sincerament. Alguns mitjans informaren que Pujol i el seu grup de excursionistes varen acampar en un lloc en què no està autoritzat muntar cap campament estable.E.P.

Cap pacte amb el PP El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Felip Puig, declarà que «a Convergència i Unió no contemplem pactes amb el Partit Popular després de les eleccions». Puig afegí que «el Govern de la Generalitat l'han de compondre partits nacionalistes. Per tant, excloem el Partit Popular. El PP de Catalunya no és res més que la representació del PP espanyol. Per tant, hi comparteix una manera de veure les coses molt diferent a la nostra. Descartem un pacte amb el PP en el Govern de la Generalitat».E.P.

• Crònica negra

Es fuga amb una nina de 12 anys Una nina de 12 anys, M.J.S.A, resident en la pedania lorquiana de Campillo, va fugir el passat dia 19 d'aquest mes amb un equatorià de 26 anys, i varen ser finalment localitzats dimarts a l'estació d'autobusos de Lorca, quan anaven a prendre un autobús. Segons sembla la nena va marxar de casa per la seva voluntat, ja que segons declarà ahir davant la Policia «en cap moment va ser retinguda en contra la seva voluntat». En els 4 dies següents a la seva fuga va romandre hospitalitzada en el Rafael Méndez de Lorca, afectada d'una hemorràgia, segons sembla per la menstruació.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris