algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• Tribunals

Contra personació de Pinochet Manuel Murillo, mísser de l´acusació particular en el sumari que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón pels crims comesos durant les dictadures militars de Xile i Argentina, va assegurar ahir que s'oposarà a la petició dels míssers espanyols del general Augusto Pinochet de personar-se al sumari. Els míssers de Pinochet sol·liciten personar-se per exercir la defensa de l'exdictador a l'hora que no reconeixen la jurisdicció espanyola per enjudiciar Pinochet.E.P.

• Política

Pugna entre Rato i Piqué El portaveu adjunt de Convergència i Unió al congrés dels Diputats, Manuel José Silva, va manifestar que CIU no se sent atesa de manera adequada pel Govern en les negociacions sobre Investigació i Desenvolupament (I+D) i que veuen en això una pugna entre el vicepresident econòmic, Rodrigo Rato, i el ministre d'Indústria i Energia, Josep Piqué. Silva va afegir que «CIU no vol ser ´convidat de pedra´ en les converses amb el Govern per al Pla Nacional d´Investigació, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2000-2003».E.P.

• Societat

Les viudes, les més marginades El conseller de Benestar Social de Catalunya, Antoni Comas, va manifestar que les persones més discriminades a Espanya són les viudes. «Les seves pensions són lamentables. És injust que si mor el seu marit la pensió que li queda a la viuda es redueixi al 45 per cent, encara que les despeses són gairebé les mateixes. No obstant, si qui mor és la dona, el marit la manté íntegrament», va afirmar.E.P.

• Crònica negra

Detingut pressumpte assassí Els Mossos d'Esquadra varen detenir ahir José Luis C.T., de 31anys i veí de Maçanet de la Selva (Girona), com a presumpte autor de l'homicidi de la seva dona. El detingut es va presentar a la comissaria de Santa Coloma de Farners i va manifestar que divendres passat va matar la seva dona estrangulant-la i la va soterrar en una zona boscosa pròxima al veïnat de Matamala, a Cassà de la Selva. Els Mossos varen localitzar-hi el cadàver d'una dona cubana de 36 anys, que també presenta un fort cop en la cara.E.P.

• Catalunya

El govern estudia les pensions El conseller de Treball de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Farreres, va anunciar ahir a Santander que el Govern català concretarà, bé en la reunió d'avui, o en la del dia 31, la quantitat de la «compensació» econòmica que «injectarà» a les pensions no contributives el seu poder adquisitiu . L'increment en forma de subvenció oscil·larà entre les 6.000 i les 8.000 pessetes. Farreres va reconèixer que la modificació de les pensions és competència del Congrés dels Diputats i que, ja que és així, la Generalitat mai no modificarà les pensions sinó que simplement les corregirà per mor de l'IPC.E.P.

UGT concreta la pensió ideal El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez, va proposar ahir dematí un augment de les pensions no contributives del 7'4 per cent, «el diferencial acumulat d'inflació entre Catalunya i Espanya en els últims vuit anys», el que es tradueix en un increment de 2.628 pessetes al mes sobre les 35.515 pessetes de mitjana actuals.E.P.

• Galícia

Obligats a parlar castellà El BNG va denunciar ahir les «actituds prepotents» d'agents de la Guàrdia Civil que, al seu parer, conculquen els drets lingüístics dels ciutadans gallecs en obligar-los a expressar-se en castellà i fins i tot arriben a «represaliar» als conductors que no accedeixen als seus desigs i continuen expresant-se en gallec. El diputat nacionalista Bieito Lobeira explica "en una pregunta presentada en el Parlament gallec" que aquestes situacions s'han intensificat amb la presència en Galícia d'agents de fora del país.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris