nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Breus

• Política

Llei d'animals perillosos, llesta aviat El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Jesús Posada, va declarar que l'avantprojecte de llei d'animals perillosos s'aprovarà en Consell de Ministres a mitjans del setembre, entrarà en el Congrés durant el mateix mes i serà aprovat abans de cap d'any. Va afegir que en la seva opinió servirà per solucionar el problema general dels animals domèstics perillosos. Posada va dir que aquest avantprojecte té la preocupació de protegir les persones de l'actuació d'animals perillosos i també té en compte una cosa important en la societat que és l'estima que moltes persones tenen cap als seus animals domèstics.E.P.

Els alts càrrecs i les ajudes de la UE El Govern està disposat a estudiar detingudament propostes que parteixin dels grups parlamentaris per millorar la legislació vigent en matèria d'incompatibilitats d'alts càrrecs en la percepció d'ajudes comunitàries, segons consta en una resposta parlamentària. No obstant això, el Govern considera que la Llei 12/1995 d'Incompatibilitats dels Alts Càrrecs de l'Administració General de l'Estat és una llei clara i permenoritzada que funciona correctament. E.P.

• Laboral

UGT vol més mesures per a la maternitat L'activitat femenina s'ha duplicat des dels anys seixanta a la Unió Europea, però Espanya encara és lluny de la mitjana dels països de la UE, tot i haver experimentat una progressió considerable, segons va afirmar UGT en un comunicat, que va denunciar el fet que la maternitat i les responsabilitats familiars continuïn sent el principal factor de discriminació per a les treballadores. UGT va sol·licitar ahir majors garanties legals perquè la maternitat deixi de ser, en la pràctica, un factor de discriminació laboral, sobretot quant als acomiadaments encoberts de treballadores embarassades, segons va informar el sindicat. E.P.

• Catalunya

Apujada de pensions i eleccions a la vista Avui es reprèn «oficialment» l'activitat política a Catalunya després de les vacances, encara que en realitat tal activitat no ha disminuït en tot el mes d'agost davant la situació preelectoral que s'hi viu. Tots els alts càrrecs de la Generalitat estaran avui en els seus despatxos, i fins i tot demà se celebrarà la reunió del Consell Executiu de la Generalitat. En aquest s'aprovarà l'anunciada apujada de les pensions no contributives per compensar la inflació. El president Pujol podria informar els consellers de la data electoral, però encara és una incògnita.E.P.

• Medi ambient

Els que més recuperen plàstic Catalunya concentra el 48'48 per cent de les empreses recuperadores de plàstic de tot Espanya. Això significa que de les 108 empreses recuperadores existents en tot el país, 44 d'aquestes es troben en territori català. Així, gairebé la meitat de la capacitat recicladora que avui existeix a Espanya està concentrada a Catalunya. Li segueix en capacitat recicladora, un altre país català, el País Valencià, amb 24 empreses en funcionament i un 20'77 per cent de capacitat recicladora.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris