algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

L'oposició al govern impugna l'acta de la sessió de conclusions del lli

L'oposició no està d'acord amb la votació que va haver-hi el passat 29 de juliol per aprovar una proposta del PP en la qual es demanava que els treballs d'investigació de la Comissió del lli continuassin l'agost. I és que pensa que va haver-hi manca de quòrum. Per això va presentar ahir un escrit en el registre del Congrés dels Diputats impugnant l'acta d'aqueixa sessió, que «pogués no recollir» el succeït. Amb això, s'anul·larien les conclusions definitives, que varen rebre el suport el passat 17 per PP, CiU i CC, en les quuals s'exculpa l'exministra Loyola de Palacio, i s'haurien de tornar a discutir.

Els grups parlamentaris del PSOE, IU, PNB i Mixt, pensen que les cintes d'aqueixa sessió demostren que no hi havia quòrum suficient perquè prosperàs la proposta popular de prolongar durant el mes d'agost els treballs parlamentaris perquè, quan va ser sotmesa a votació, els parlamentaris d'aquestes quatre forces polítiques varen abandonar la comissió. Per això sol·liciten que el president de la Comissió, Luis Mardones, de Coalició Canària (CC), convoqui una nova reunió per a l'audició de les gravacions abans d'aprovar l'acta d'aqueix dia, ja que, segons justifiquen, «podrien no recollir» el succeït en el moment de la votació.

Si després d'escoltar les cintes es demostra que la votació es va realitzar amb l'absència de la majoria dels membres de la Comissió, hauria d'entendre's nul·la a tots els efectes, el que suposaria que no tindrien validesa les conclusions que varen ser aprovades en el mes d'agost i, per la qual cosa, s'haurien de tornar a debatre. A més, els grups parlamentaris de l'oposició reprotxen a Luis Mardones que al·legui «raons de tipus tècnic» per justificar la impossibilitat d'escoltar aquestes cintes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris