cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 14°
14°

Ibarretxe només convocarà la Mesa de diàleg amb tots els partits bascs

El lehendakari, Jon Joseba Ibarretxe, es va referir ahir a la convocatòria de la Mesa de Pacificació dels partits, apuntada dimarts, pel president del PNB, Xabier Arzalluz, per anunciar que només la convocarà quan tengui la seguretat que aniran totes les formacions i s'arribi a acords entre elles. Davant això, PP i PSOE varen defensar la Mesa d'Ajuria Enea com a punt d'encontre per als «demòcrates» i varen acusar al PNB d'estar donant «cobertura» a EH. Mentre, EH anteposa posar en marxa un nou marc institucional per a la societat basca a la Mesa de diàleg.

«Lluitaré per convocar aquesta Mesa», va assegurar el lehendakari, però «la clau serà que jo convoqui la Mesa quan estigui convençut que no només entrarem junts sinó que sortirem junts».

Per la seva part, l'europarlamentària del PSOE, Rosa Díez, va assegurar que mai no es podrà impulsar un forum de pau sense la participació dels socialistes i defensar la convocatòria de la Mesa de Ajuria Enea, apuntant que si Arzalluz «vol que ens tornem a seure els demòcrates i que ampliem el forum, no té res més que donar-li instruccions al lehendakari» perquè convoqui aquest forum.

En una línia pareguda, el president del PP d'Euskadi, Carlos Iturgaiz, va descartar que en l'actual situació de violència al carrer el seu partit vagi a participar en un forum de partits en el qual es trobi HB, i va afegir que molt menys «amb les amenaces d'Arzalluz».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris