algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

El Govern convoca el Pacte de Toledo setembre per consensuar les pensions

El PSOE, encara que satisfets, desconfia i vol un decret llei per pujar les retribucions

El Govern convocarà els partits firmants del Pacte de Toledo en els primers dies de setembre per avaluar els resultats d'aquest acord sobre pensions i analitzar «els aspectes que es puguin millorar», va dir ahir a Sevilla el ministre de Treball i Temes Socials, Manuel Pimentel.

Pimentel va explicar en una conferència de premsa que el Govern va decidir avançar la revisió del Pacte "firmat el 1995 pels partits polítics per garantir el sistema de pensions" arran del debat obert en algunes comunitats autònomes sobre la necessitat de pujar les pensions mínimes. El ministre no va descartar que, «si és possible, es puguin millorar algunas pensions mínimes», però sempre que es garanteixi l'estabilitat del sistema a mig i llarg termini, es faci en condicions d'igualtat per a tot el territori espanyol i sigui fruit d'un consens polític entre tots els partits.

«El Govern farà tot allò que es pugui per incrementar els nivells de benestar social dels pensionistes», va afirmar Pimentel, qui va insistir que aquest tipus d'iniciatives s'han d'adoptar dins d'un marc d'estabilitat del sistema públic de pensions i de consens polític. El secretari de Comunicació del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va declarar que, independentment que el Govern reuneixi per setembre el Pacte de Toledo, la pujada de les pensions ha de discutir-se en el Parlament, on confia comptar amb el suport de CiU.

Rubalcaba va tornar a demanar al Govern que tracti l'increment de les pensions mitjançant un decret llei i es va mostrar satisfet que es vagi obrint pas a la proposta socialista, una mesura «indefugible» que, va dir, rep el suport de diferents formacions polítiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris