algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Aznar evita tractar de Ceuta i Melilla amb Mohamed VI en visita al Marroc

A canvi, el rei alauita aconsegueix no parlar de la República Sahariana

El president del Govern central va iniciar ahir la seva primera visita oficial al Marroc després de la mort de l'anterior cap d'Estat alauita, Hassan II, i del viatge llampec que va fer a causa dels seus funerals, el mes de juliol passat. Ara, com fa un mes, Mohamed Ibn Hassan, que rep el nom reial de Mohamed VI, va ser l'amfitrió.

José María Aznar, que va evitar tractar el tema de l'excolònia espanyola del Sàhara Occidental, ocupada pel Marroc des del 1975 i en procés d'independència per desig del Marroc, no va acceptar parlar de Ceuta i Melilla. Aznar va reiterar la seva visió de les relacions entre ambdós països, que no ha de tenir problemes constantement, «cosa que no vol dir que no existeixin», sinó que pretén posar èmfasi en tots els capítols de cooperació.

Aznar va reconèixer ahir que no havia tractat la crisi política desfermada a Ceuta i Melilla amb el monarca alauita «perquè no forma part del capítol de relacions que han d'abordar Espanya i el Marroc», i descartà parlar sobre la reiterada proposta del primer ministre marroquí, Abderraman Iusufi, de crear un fòrum de reflexió per al futur d'aquestes dues ciutats.

Des d'Espanya l'únic partit amb implantació estatal que va expressar el seu suport al viatge d'Aznar va ser el PSOE, el líder del qual, Joaquín Almunia, el va qualificar d'«intel·ligència política». Des d'Izquierda Unida, però, es va criticar el viatge, per boca d'un dels dirigents, Antonio Romero, i se li va demanar que tractàs el tema de la República Àrab Sahariana i no fes cas de les pressions sobre Ceuta i Melilla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris