cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

Breus

• Política

El PP no resoldrà els problemes del PSOE El secretari general del PP, Javier Arenas, va assegurar ahir que «des del PP no es poden resoldre els greus problemes interns» del PSOE, en resposta a les declaracions del secretari general del PSOE, Joaquín Almunia, demanant ajuda al Partit Popular per solucionar la situació de Ceuta i Melilla. En aquest sentit, Arenas va afirmar que «l'esdevingut a Ceuta i Melilla només té a veure amb la situació interna del PSOE i amb el comportament dels seus càrrecs públics i dirigents». Va afegir que «si Almunia ha perdut el control del seu partit amb l'ocorregut en aquestes ciutats espanyoles, difícilment el recuperarà des del Partit Popular», si bé va assenyalar que el PP li ofereix «tota la col·laboració institucional».E.P.

Protestes per pujades sous de polítics Devers 150 persones es varen manifestar ahir migdia pels carrers de Palafrugell (Girona) per reclamar una rebaixa en els sous que s'han fixat els membres del Govern municipal, format per CIU i Acció Municipal de Catalunya. Els manifestants varen exigir la dimissió de l'equip de Govern en el cas de que la rebaixa no es faci efectiva. La manifestació estava convocada per la Plataforma per a una Catalunya Solidària i va comptar amb el suport de PSC, ERC, PP i diverses associacions cíviques de Palafrugell.E.P.

• Crònica negra

Preguen per desapareguda fa tres anys Membres de la família de María José Arcos, la jove compostel·lana desapareguda fa just tres anys, varen finalitzar ahir dematí a la plaça de l'Obradoiro de Santiago el pelegrinatge que varen realitzar des de Ribadeo (Lugo) per commemorar l'aniversari i demanar que no es paralitzin les investigacions sobre el cas. A la foto, part de la família.EFE.

• Laboral

Tancar l'any amb 14'5 milions d'afiliats El Govern preveu tancar l'any per sobre dels 14'5 milions d'afiliats a la Seguretat Social, segons previsions del Ministeri de Treball. Els treballadors afiliats al sistema de la Seguretat Social han augmentat en més de dos milions, exactament en 2.010.505, des del començament de l'actual legislatura, a l'abril del 1996 fins al juny d'enguany. La major part de l'increment correspon al Règim General, amb 1.800.085 treballadors més i, dins aquest, el major augment en valors absolut correspon a comerç, amb 452.716 afiliats més.E.P.

Penalitzacions per accidents laboral El Ministeri de Treball tindrà llest al setembre un nou conjunt de mesures per combatre els alts nivells de sinistralitat laboral, en el qual s'inclou el projecte d'implantar un sistema de «bonus-malus» per bonificar les empreses que no registren accidents i penalitzar les que els tinguin, segons fonts d'aquest departament. El sistema inclouria penalitzacions o bonificacions d'entre el 2 i 10 per cent.E.P.

Pujar els sous segons l'IPC autonòmic El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Artur Mas, va declarar ahir a TV3 que «no s'ha de descartar i seria relativament sensat» la possibilitat de negociar els convenis col·lectius a Catalunya d'acord amb l'evolució de l'IPC autonòmic, on el cost de la vida és més alt que la mitjana espanyola. Precisament, Catalunya prendrà l'IPC autonòmic de referència per pujar les pensions.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris