lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Straw estudia que s'alliberi l'exdictador «si s'agreuja el seu estat de salut»

El ministre britànic podria aturar l'extradició per motius humanitaris

El ministre de l'Interior britànic, Jack Straw, ha sol·licitat l'assessorament jurídic per a un eventual alliberament de l'exdictador Augusto Pinochet, en el cas que es deteriori el seu estat de salut, segons informà el diari britànic The Independent. Un informe elaborat pel jurista Jonathan Sumption aconsella Straw sol·licitar a les autoritats espanyoles que retirin la demanda d'extradició del general Pinochet en el cas que la seva salut s'agreujàs. Si aquesta iniciativa no prosperàs, el ministre Straw podria al·legar motius humnitaris per aturar l'extradició a Espanya.

No obstant això, l'advocat de l'acusació particular en el cas Pinochet, Carlos Slepoy, qualificà aquesta possibilitat com «un sarcasme». «És increïble que des del Govern britànic, que es diu democràtic i fins i tot progressista, s'estigui parlant de la possibilitat de facilitar una sortida a Pinochet per aquestes suposades raons humanitàries», comentà.

El Govern britànic rebé recentment un certificat firmat pel metge personal de Pinochet explicant que en cas de perllongar-se la seva detenció el general podria fins i tot arribar a morir. En aquest sentit, Slepoy recordà que «l'exdictador serà assistit mèdicament i la seva salut estarà perfectament cuidada, i a més tindrà un judici just, amb totes les garanties per a la seva defensa».

No obstant això, aquesta petició no va ser considerada com a «descabdellada» pel portaveu de l'Associació Professional de la Magistratura, José Luis Requero, perquè «no sembla il·lògic que s'informi, ja que una cosa és demanar opinió i una altra actuar en conseqüència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris