algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

La nova llei d'estrangeria afavorirà més de vuitanta mil immigrants

Els il·legals podran quedar a Espanya si denuncien aquells que els introduïren

Desenes de milers d'immigrants clandestins que viuen a Espanya esperen amb impaciència la pròxima adopció d'una llei que permeti regularitzar la seva situació i millorar, de manera general, les condicions de vida dels estrangers.

Mentre altres països europeus varen optar per endurir la seva legislació en matèria d'immigració, Espanya "sotmesa a un fort augment de la població estrangera en els darrers anys" va elegir la via lliberal: una nova llei, jutjada molt progressista, haurà de ser votada abans de finalitzar l'any en el Parlament.

La principal mesura del projecte de llei, les grans línies de la qual varen ser aprovades per tots els partits polítics, és que els immigrants il·legals podran rebre un permís de residència sempre que demostrin que viuen des d'almanco fa dos anys en territori espanyol.

Aquesta mesura, que descartarà només els delinqüents, serà beneficiosa per a més de 80.000 persones, calculà el Govern espanyol. Segons els sindicats, en canvi, la xifra hauria de ser molt superior ja que els «sense papers» sumarien entre 150.000 i 200.000 persones.

Encara més novedós és el fet que els clandestins, fins i tot arribats fa poc, podran romandre a Espanya si denuncien els «autors o col·laboradors» de les xarxes que els varen introduir il·legalment en el país.

Aquesta disposició està destinada a lluitar contra les màfies dedicades a organitzar el tràfic d'immigrants, principalment marroquins, a través de l'estret de Gibraltar "on un miler de clandestins va morir l'any passat intentat arribar a les costes espanyoles", i la prostitució provinent d'Amèrica Latina i d'Europa de l'Est.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris