muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

El Govern interposarà un recurs per tal d'anul·lar el decret de Mustafá Aberchán

El president autonòmic ho respecta perquè «als tribunals es veurà qui té la raó»

76108

El ministre per a les Administracions Públiques, Àngel Acebes.

El ministre d'Administracions Públiques, Àngel Acebes, va fer pública la decisió del Govern d'interposar un recurs contenciós-administratiu per intentar anul·lar el decret pel qual el president de la Ciutat Autònoma de Melilla, Mustafá Aberchán, concedí l'acta de diputada a la socialista Malika Mohamed.

Acebes justificà la iniciativa del Govern en què «tots hem de fer el possible perquè es restableixi la situació de legalitat a Melilla». A més, anuncià que l'Executiu sol·licitarà als tribunals que convoqui el ple de la ciutat perquè els diputats socialistes Javier De Pro i Rafael Hernández puguin jurar o prometre els seus càrrecs per exercir com a representants dels ciutadans de Melilla, amb plenitud de drets.

Els partits de l'oposició a Melilla (Unió del Poble Melillenc i Partit Popular) mostraren la seva satisfacció davant l'anunci del Govern afirmant que consideren «lògic» que prengui cartes a l'assumpte mentre que Aberchán anunciava el seu respecte davant la decisió perquè «en els tribunals es veurà qui té la raó».

El president de la comunitat afirmà que «és lògic que interposin un recurs si pensen que tenen la raó; igual que nosaltres també recorrerem al Suprem perquè creim que la Junta Electoral Central ha envaït totes les competències de la Comunitat Autònoma».

En opinió del ministre Acebes, el gran responsable de la crisi és el Partit Socialista, per la qual cosa els demanà que compleixin els seus acords i evitin que governin partits que no defensen l'interès general perquè en altre cas, s'estaria produint una clara deslleialtat institucional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris