nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Els partits presenten les conclusions del cas lli amb De Palacio en qüestió

El PP aconsegueix el suport de la majoria parlamentària per absoldre-la

Els diferents grups parlamentaris varen presentar ahir, en el Congrés dels Diputats, les seves conclusions de la comissió d'investigació del lli, que es votaran el pròxim dia 17 d'agost. D'una banda, el Partit Popular, CiU i CC varen presentar conjuntament les conclusions, mentre que l'oposició va pactar les seves. El document conjunt del Grup Parlamentari Popular, el de Convergència i Unió i Coalició Canària -que sumen 176 vots en la Cambra, és a dir, majoria parlamentària, va exculpar l'exministra d'Agricultura, Loyola de Palacio de qualsevol responsabilitat política, així com tots els alts i exalts càrrecs del seu departament d'haver incorregut en qualsevol il·legalitat, segons varen informar fonts parlamentàries.

Contràriament, el document del PSOE, que va ser secundat pels grups d'IU, PNB i Mixt, conclou que l'ex ministra d'Agricultura, Loyola de Palacio, és políticament responsable per acció o omissió del cobrament de subvencions milionàries per part d'alts càrrecs del seu departament.

Les conclusions del PSOE exposen que Loyola és responsable políticament «per acció» per la seva relació directa amb els nomenaments dels alts càrrecs, i és culpable «per omissió» per haver protagonitzat una «política de deixació» cap a un cultiu amb un creixement espectacular, com és el lli. El portaveu socialista va denunciar la «laxitud» del Ministeri d'Agricultura, dels seus alts càrrecs, en general, i de l'exministra, en particular, per fer cas omís a les advertències reiterades de la Unió Europea sobre l'existència àmpliament generalitzada de caçadors de primes entorn a aquest cultiu a Espanya.

En opinió dels grups firmants, la presència de fortes i creixents interessos en el sector del lli en alts llocs de l'Administració Central explica que aquesta no adoptàs en cap moment mesures per reorientar el creixement desordenat i purament especulatiu del sector.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris