algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Breus

• Política

Volen equiparar pensió amb sou mínim Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) va demanar ahir que les pensions contributives s'equiparin al salari mínim interprofessional i que incloguin una garantia contra la pèrdua de poder adquisitiu en relació a l'IPC, així com que totes les pensions de viduïtat s'igualin al salari mínim interprofessional. Les pensions contributives, segons EUiA, s'haurien de situar en el 70 per cent del salari mínim. Segons EUiA, la pujada de les pensions és menester, però s'ha de realitzar de manera global, contemplant les diferents situacions de les comunitats autònomes, especialment les dades dels diferents IPC. E.P.

El PSC fa un sopar de 100.000 pessetes Unes 45 persones, en la seva majoria empresaris, varen confirmar fins ahir que assistiran al sopar el cobert del qual costarà 100.000 pessetes que el candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, celebrarà el dia 15 de setembre a Cambrils, segons mitjans de la plataforma de Tarragona de «Ciutadans pel Canvi». Quan un assistent vagi acompanyat, el cost total del cobert dels dos serà de 150.000 pessetes. Els sopar està destinat a recaptar fons per a la campanya.E.P.

• Turisme

Demanen permisos per als inmigrants Els empresaris de l'hostaleria i l'hoteleria de la província de Girona que s'enfronten a una falta de mà d'obra per a les seves empreses demanen mesures a l'administració per solucionar aquest problema de cara a la temporada vinent. Una de les mesures proposades és la concessió de permisos de treball temporals a estrangers residents a la província a qui no es pot contractar perquè no el tenen.E.P.

• Crònica negra

«Cansat de viure» i sol intenta suicidar-se Un home i una dona varen resultar ferits ahir dematí a causa de l'explosió d'una bombona de butà a Gavà (Barcelona), que va provocar la caiguda d'un envà. Segons fonts de la Policia Local de Gavà, que varen ser els primers a atendre els ferits, podria tractar-se d'un intent de suïcidi de l'home, Jacinto G., de 89 anys, ja que a l'interior de l'habitatge es varen trobar tres bombones obertes i amb la conducció del gas seccionat. L'home, que es troba a la UCI de l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, va manifestar sentir-se molt sol i estar cansat de viure quan era traslladat al centre mèdic, sempre segons fonts de la Policia Local.E.P.

Uns «skin heads» ataquen dos africans Dos immigrants africans varen ser atacats dimarts passat vespre a Lleida per un grup d'«skin heads» i varen resultar ferits per cops de cadenes i cascs de moto. La baralla va començar a les 21'30 hores i tot sembla indicar que es va originar després que un jove d'estètica «skin» i un magribí discutissin per causes desconegudes, segons fonts de la Policia. Els dos homes implicats en la baralla es varen insultar i es varen empènyer. L'«skin» va sortir amb la seva moto i va tornar al cap d'uns minuts amb més membres del seu grup. Els africans varen rebre cops al cap i a l'esquena amb els cascs de les motos i amb cadenes que s'utilitzen per immobilitzar vehicles de dues rodes. L'arribada de la Policia Local va evitar que l'incident fos més greu.E.P.

Lliures després d'abandonar el seu nadó El titular del Jutjat número 1 de Vic va deixar en llibertat amb càrrecs el matrimoni magribí que dimarts va abandonar un nadó de cinc mesos en la porta del despatx del batle de Manlleu, va informar el misser defensor, César Lagronigro. La parella, que viu a Manlleu des de fa deu anys, té altres quatre fills i pateix problemes econòmics des que l'home va tenir un accident laboral, per la qual cosa els serveis socials del municipi els donaven una ajuda de 38.000 pessetes mensuals des de principi d'any. No obstant això, aquesta ajuda els va ser retirada el passat mes de juny en cobrar el treballador una indemnització, el que va motivar l'empreny de la parella i segons sembla la seva reacció de deixar al nadó a les dependències de l'Ajuntament perquè es fessin càrrec d'ell, segons fonts municipals. El matrimoni pot perdre la custòdia dels seus fills.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris