nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
17°

Els governs espanyol i de la UE fan pinya entorn de Sol Meliá per l'obertura d'expedient dels EUA

Els Estats Units s'emparen en la Llei Helms-Burton

L'Administració, empresaris i sector turístic varen rebutjar ahir de manera contundent i unànime l'obertura d'expedient a la cadena Sol Meliá per part dels EUA, i es varen mostrar disposats a utilitzar «totes les armes» per protegir els interessos d'Espanya a Cuba. El departament d'Estat nord-americà ha obert un expedient informatiu a la cadena espanyola amb l'objectiu d'aclarir «les transaccions» que desenvolupa a Cuba, en aplicació de la Llei Helms Burton.

Davant aquesta notícia, el Ministeri d'Exteriors va afirmar ahir que prendrà «les mesures diplomàtiques més enèrgiques» en cas que l'actual expedient administratiu arribàs a desembocar en una sanció, segons fonts de l'Oficina d'Informació Diplomàtica consultades.

Així, Exteriors adverteix que «si arribàs a obrir-se un expedient sancionador contra una empresa espanyola en virtut de la Llei Helms-Burton, Espanya prendria mesures molt enèrgiques, com bloquejar els acords entre la UE i EUA». Per un altre costat, fonts comunitàries varen indicar que una acció de Washington contra els interessos espanyols a Cuba l'enfrontaria amb Brussel·les, i amenaçaria de ple les relacions entre la Unió Europea i Washington.

El director general de Turisme, Germán Porras, va declarar, d'altra banda, la seva «total solidaritat» amb la cadena hotelera Sol Meliá i va fer referència al compromís que la UE va adoptar amb els EUA, segons el qual Europa no denunciaria davant l'Organització Mundial del Comerç (OMC) la Llei Helms-Burton a canvi que els EUA no obrissin cap procediment sancionador contra una empresa europea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris