algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El PSOE vol que s'investigui el GIL per una oferta a la trànsfuga de Ceuta

El pare de l'exdiputada del PSOE reconeix que hi hagué un intent de compra

El PSOE considera que el canvi de posició de l'exsocialista Susana Bermúdez, que es va passar al Grup Mixt de l'Assemblea de Ceuta per donar suport a una moció de censura del GIL, pot tenir el seu origen en un cas de corrupció política i, per tant, va instar formalment la Fiscalia Especial Anticorrupció a obrir-ne una investigació.

En una nota, el PSOE assegura que en el cas de Susana Bermúdez «es desprèn la possibilitat que s'hagin produït pressions o ofertes amb la intenció de condicionar la voluntat de la diputada socialista». Al seu parer, «pot tractar-se d'un cas de corrupció política que ha de ser investigat per la Fiscalia Especial Anticorrupció». Per això, el PSOE es va decidir a instar formalment l'esmentada Fiscalia perquè obri una investigació «que permeti aclarir si algun grup polític interessat en aquesta moció, o persones interposades en la seva representació, hagin pogut incórrer en delicte de coaccions, suborn o d'altres».

En aquests dies ha transcendit a la llum pública que Susana Bermúdez va rebre una oferta d'un intermediari del GIL per no formar part del Govern tripartit a canvi d'una casa a Marbella, 75 milions de pessetes i un bon lloc de feina per al seu marit. El pare de la trànsfuga va detallar posteriorment que el GIL va oferir a la seva filla la Conselleria d'Educació de Ceuta més una viceconselleria per al seu marit.

D'altra banda, la Fiscalia de Màlaga investigarà si el president de Melilla, Mustafá Aberchán, va incórrer en un suposat delicte de prevaricació en oposar-se a la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que va ratificar la concessió de l'acta de diputat a Javier del Pro i a Rafael Hernández. L'Audiència assenyala en un decret que la negativa d'Aberchán d'acatar la resolució de la JEC i permetre la presa de possessió del substitut de Malika Mohamed en l'Assemblea regional pot constituir un delicte de prevaricació o de comportament injust.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris