algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Govern espanyol entrega a Xile, al PSOE i a CiU l'informe sobre Pinochet

Mentrestant, el jutge Baltasar Garzón, que el va sol·licitar, no el rebrà

El Govern d'Espanya va enviar a Xile un informe del fiscal cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, sobre els fonaments de la seva posició en el cas Pinochet, segons fonts diplomàtiques espanyoles. Les fonts no varen donar detalls sobre el contingut de l'informe, però es va precisar ahir que es tracta d'un document enviat a Santiago fa aproximadament un mes, que va coincidir amb un article publicat "el juliol passat" en el diari xilè El Mercurio pel ministre d'Afers Estrangers Abel Matutes sobre la possició del Govern d'Espanya entorn al procediment judicial obert a Madrid contra l'exgeneral xilè Augusto Pinochet.

Juntament amb aquest document, el Govern va remetre també al Govern de Xile diversos informes «de caràcter intern» del Ministeri d'Afers Extrangers, elaborats per l'Assessoria Jurídica del departament i per experts d'aquest departament. L'Oficina d'Informació Diplomàtica (OID), dependent de la Cancelleria espanyola, va aclarir que el Govern no desitja ocultar cap informació sobre el tema i que per tal raó va enviar el passat dimarts a dos grups parlamentaris els documents que havien sol·licitat sobre el cas Pinochet.

Les fonts varen indicar que els documents enviats a Xile i als grups parlamentaris de CiU i PSOE no han estat remesos al jutge Garzón perquè els seus actes requerint tals informacions no són fermes i estan recorreguts pel fiscal. D'altra banda, la defensa espanyola d'Augusto Pinochet es va presentar ahir com a part en el procés que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón contra el general i exdictador.

El procurador Jesús Iglesias va entregar ahir dematí al jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional l'escrit de personament i el poder amb el qual Augusto Pinochet autoritza els advocats espanyols José María Stampa Braun i Fernando Escardó a exercir la seva defensa en el procés. Aquest document es va rubricar el passat 19 de juliol en el Consolat espanyol a Londres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris