cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Breus

• Política

Roca i Duran liderarien 'postpujolisme' El vicesecretari general d'ERC, Joan Puigcercós, va manifestar que «no seria descartable un renaixement de Miquel Roca, i fins i tot una aliança entre aquest i Josep Antoni Duran Lleida» per afrontar des de les files CIU el 'postpujolisme'. Puigcercós va considerar que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) afrontarà una «situació difícil», després que Jordi Pujol anunciï que les seves darreres eleccions seran les autonòmiques catalanes de la tardor. Segons el seu parer, a CDC es visualitzaran clarament dues vies, una nacionalista i liderada pels sectors més joves del partit i una altra pel «sector sènior» que defensa «recuperar l'estil més centrista i liberal de Miquel Roca».E.P.

PSOE, PNB i IU acusen Trillo pel lli El PSOE, PNB i IU varen criticar ahir la «submissió» del president del Congrés al Govern, i va anunciar que recorrerà a totes les instàncies jurídiques precises, entre elles al Tribunal Constitucional, per aconseguir la nul·litat d'algunes actuacions de la Comissió d'Investigació de les ajudes comunitàries al lli. El portaveu socialista en la Comissió, Francisco Amarillo, va criticar el «cinisme» del president de la Cambra, Federico Trillo, i va lamentar que el «cap visible» del Congrés i la persona que ha d'emparar les tasques parlamentàries «es plegui al Govern i sigui un ministre sense cartera».EFE.

Cost de la pujada de pensions catalanes El Govern de la Generalitat va comptabilitzar que l'augment de les pensions anunciat per Jordi Pujol li representarà un cost de no molt més de 400 milions de pessetes a l'any, segons alts càrrecs tant de Convergència Democràtica com dirigents d'Unió Democràtica, pròxims a Pujol. Els mateixos varen comentar que l'anunci de Pujol ha estat un important cop d'efecte i, encara que la quantitat econòmica és molt més petita del que alguns varen creure en un principi, pot tenir com a resultat el vertader canvi en les pensions més baixes, perquè ja ha obligat a obrir a tot l'Estat espanyol una negociació sobre el tema. E.P.

• Catalunya

ERC té previst un pacte amb PSC i CiU El secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, va assegurar ahir dematí que un pacte postelectoral integrat per PSC, CIU i ERC per governar Catalunya és un «escenari previst des de fa temps per ERC» i va afegir que «Catalunya no pot assumir els grans reptes amb CDC o el PSC a l'oposició». Carod-Rovira va explicar que «no volem escollir entre el catalanisme que sembla representar CIU i el progressisme que volen representar els socialistes» i va deixar clar que el seu objectiu després de les eleccions és que «convisquin» totes dues. El secretari general d'ERC es va referir als candidats de CIU i PSC, de qui va dir «tenen molt més passat que futur» i es va mostrar convençut que a les eleccions catalanes «no hi haurà majories».E.P.

El PP reitera l'«absurd» de les selecions El president del PP a Catalunya, Alberto Fernández Díaz, va considerar ahir «absurd» que es pugui arribar a l'extrem que una selecció esportiva espanyola s'enfronti en una competició a una selecció esportiva catalana, i va assenyalar que la representació de l'esport català en l'àmbit internacional ha de canalitzar-se a través de les seleccions estatals. Fernández Díaz va realitzar aquestes manifestacions ahir davant l'entrada en vigor de la Llei de seleccions esportives de Catalunya, per la quals aquesta autonomia podria arribar a tenir la seva pròpia representació en competicions oficials internacionals.E.P.

• Crònica negra

Detingut amb tres quilos de cocaïna Un ciutadà espanyol va ser detingut ahir a l'aeroport internacional de Lima per una brigada antidrogues de la duana peruana amb tres quilos de clorhidrat de cocaïna quan intentava viatjar a Holanda. Segons les autoritats peruanes, Eduardo Armas Navarro, de 28 anys, duia adherits al seu cos sis paquets de droga en el moment en què se'l va detenir. E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris