algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
23°

Conde demana als partits que aclareixin el parador dels 600 milions d'Argentia Trust

La Fiscalia no recorrerà la llibertat condicional de l'exbanquer, que sortí ahir d'Alcalá-Meco

«Tots els partits polítics que tenguin interès en la Justícia que m'ajudin perquè surtin els noms, a saber quines són les persones que mentre jo era a la presó, passejaven per Espanya i fora d'Espanya, amb els 600 milions de pessetes» d'Argentia Trust.

Amb aquestes paraules l'expresident de Banesto Mario Conde demanà, quan va sortir ahir de la presó d'Alcalá-Meco en llibertat condicional, que s'aclareixi el parador dels doblers per l'apropiació indeguda dels quals va ingressar a presó el 26 de febrer del 1998. La Fiscalia de Madrid anuncià que no recorrerà aquesta nova situació penitenciària, per la qual cosa la decisió és ja ferma.

Mario Conde abandonà la presó d'Alcalá-Meco a les 10.20 hores en llibertat condicional, després d'haver complert 17 mesos dels quatre anys i dos mesos als quals fou condemnat per apropiació indeguda de 600 milions de pessetes pel cas Argentia Trust.

La jutgessa de Vigilància Penitenciària de Madrid, María del Prado Torrecilla, aconseguí a l'exbanquer la llibertat condicional per haver complert ja tres quartes parts de la seva condemna (a l'anterior Codi Penal, cada dos dies de treball a la presó, en redimeixen un de la condemna, amb el que computaria prop de tres anys), a més d'haver observat una bona conducta i que la Junta de Tractament informàs a favor de les seves posibilitats de reinsercció social, tots requisits imprescindibles. El fiscal en cap de Madrid, Mariano Fernández Bermejo, va donar el vistiplou a la decisió de no recórrer la llibertat condicional de l'exbanquer, ja que l'Audiència Provincial de Madrid rebutjà el recurs que va presentar fa un any contra la concessió del tercer grau restringit.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris