muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El Govern Autònom passarà al GIL amb el suport d'una trànsfuga socialista

La proposta de moció de censura ha estat admesa i es debatrà el proper dia 23

72604

Susana Bermúdez amb Ramón Jauregui.

Susana Bermúdez, diputada del Grup Parlamentari Socialista de l'Assemblea de Ceuta, anuncià ahir la seva decisió irrevocable d'abandonar el seu partit, incorporar-se al Grup Mixt i secundar una moció de censura contra l'actual president autonòmic de Ceuta, Jesús Fortes, del PP, i secundat per Partit Socialista i Partit Democràtic Socialista de Ceuta (PDSC). El secretari de Ceuta admeté a tràmit la moció després de la qual l'Assemblea convocà per al proper dia 23 el ple per debatre-la.

D'aquesta manera, amb el suport de Bermúdez, el GIL assoliria la majoria absoluta a l'Assemblea de la Ciutat Autònoma amb 13 diputats, pels dotze diputats de la resta de grups (vuit del PP, tres del PDSC i un del PSOE), el que permetrà al candidat del GIL, Antonio Sampietro, accedir a la Presidència de Ceuta.

En un comunicat, Bermúdez justificà la seva decisió per la «inviabilitat» d'una coalició de govern entre el PSOE i el PP, tant per la contradicció ideològica com pels seus programes electorals. Segons argumentà, la disciplina de vot va ser l'única raó per la qual va acceptar l'acta de diputat i per la qual va votar la investidura del popular Jesús Fortes, ja que considera que l'acord aconseguit entre PSOE i PP és «antinatura, sense projecte i sense futur».

Segons la ja exdiputada socialista, «el benestar i el futur del poble de Ceuta no pot estar garantit per una coalició del PP i del PSOE pactada a Madrid sense cap consideració ni sensibilitat per la problemàtica local», i per tant considera que «procedeix deixar que governi la majoria lliure, responsable i democràticament elegida pels ciutadans davant el clamor popular, contrari a la coalició de govern i a favor del GIL». Així, Susana Bermúdez criticà que una de les primeres decisions de la coalició de govern que ara abandona fou la pujada de sou de tots els diputats de l'Assemblea.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris