algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

El Regne Unit podria jutjar el dictador si Espanya renuncia a l'extradició

Amnistia Internacional denuncià formalment l'exdictador a la Policia de Londres

L'exdictador xilè Augusto Pinochet, actualment detingut a Londres, podria ser enjudiciat a la Gran Bretanya si la justícia d'Espanya renuncia a la petició d'extradició que havia llançat contra ell, va assenyalar dissabte el servei de la Fiscalia britànica.

Davant les especulacions que Espanya podria abandonar la seva petició d'extradició de l'exmilitar, a qui volia jutjar per tortures i assassinats comesos durant el seu règim, una portaveu de la Fiscalia britànica va confirmar que Pinochet, de 83 anys, podria ser processat a la Gran Bretanya.

Amnistia Internacional presentà en efecte una denúncia formal contra l'exdictador davant el cap de la Policia metropolitana de Londres, Paul Condon, i, a més, la justícia britànica té pendent la vista de les peticions d'extradició presentades per la justícia francesa i suïssa. La portaveu de la Fiscalia del Regne va assenyalar que, «com en el cas de qualsevol altra investigació, la Policia estudiarà la denúncia (d'Amnistia Internacional) i ens en presentarà l'expedient».

Després, «nosaltres haurem de decidir si hi ha evidències suficients per obrir un procés», va dir la portaveu, que va precisar que la Convenció de l'ONU contra la Tortura permet jutjar Pinochet a la Gran Bretanya. La responsable de la Fiscalia confirmà, això no obstant, que una investigació de la Policia britànica era una «solució» possible, si Espanya renuncia a la seva petició inicial d'extradició.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris