cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Matutes assegura que no hi ha cap acord amb Xile sobre el cas Pinochet

L'acusació particular reclama la destitució de Cardenal i Fungairiño

El ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, va dir ahir que no hi ha «en absolut» un acord amb Xile per arribar a un arbitratge sobre el cas Pinochet. Matutes indicà que el Govern «no ha pres ni prendrà cap decisió que afecti les decisions judicials». L'Executiu, afegí el ministre, «ha actuat des del primer moment des del ple i absolut respecte a les decisions judicials».

Segons Matutes, el Govern «s'ha limitat a prendre nota d'una sol·licitud del Govern de Xile», i, segons ell, s'està creant una «polèmica artificial sobre presumpcions gratuïtes». Les declaracions del responsable de la diplomàcia espanyola es produeixen en un moment en el qual s'ha desfermat la polèmica, en conèixer-se que el Govern de Xile ha sol·licitat un arrengament extrajudicial sobre el futur del general Augusto Pinochet.

D'altra banda, després de l'afirmació de Garzón que el Ministeri Fiscal està entorpint la instrucció del cas Pinochet, i les reaccions de les diferents forces de l'oposició, Susana García, advocada de l'acusació particular reclamà ahir al Govern que destitueixi el fiscal general de l'Estat, Jesús Cardenal, i el fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Eduardo Fungairiño, per haver-se convertit en «defensors actius de Pinochet». La representant de l'acusació particular sol·licità a l'Executiu una marxa enrere «en l'embolic polític de l'arbitratge amistós» com condició imprescindible «perquè el poble espanyol i el món, en general, crea en el seu tarannà democràtic». García assegurà també que l'únic gest que podria fer creure que l'Executiu espanyol garanteix el procés obert contra l'exdictador xilè és la destitució del fiscal general de l'Estat i del fiscal en cap de l'Audiència Nacional.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris