algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El rebrot de la violència a Euskadi s'ha saldat amb 23 actes vandàlics des del 13-J

Segons la Policia s'ha produït un salt «qualitatiu» per la gravetat dels atacs

El País Basc i Navarra han sofert un total de 23 actes de violència al carrer des de les eleccions del passat 13 de juny, segons les dades que manegen les forces de seguretat.

Aquest rebrot de la violència s'ha saldat amb un total de 15 actes violents a Biscaia, quatre a Àlaba, un a Guipúscoa i dos a Navarra. Aquests actes vandàlics gairebé coincideixen en nombre als ocorreguts durant la campanya electoral de les municipals. Del 28 de maig al 13 de juny es varen produir 22 actes de violència.

Les fonts consultades varen precisar que durant la campanya electoral es tenia la sensació que la violència al carrer havia disminuït, perquè la major part d'aquests 22 actes "15 a Biscaia, 3 a Àlaba i 4 a Guipúscoa" no varen tenir la contundència i la gravetat dels comesos amb anterioritat.

Les malifetes varen consistir, en la seva majoria, en el trencament de vidres o intents de boicot a la caravana electoral del PP o a la del PSOE. Però tampoc no hi faltaren els crits llançats en intentar boicotejar un acte del vicepresident del Govern, els insults al candidat del Partit Popular a la batlia de Bilbao o a la viuda d'Enrique Casas.

Els actes ocorreguts des que van finalitzar les eleccions municipals, s'han incrementat «qualitativament», és a dir, són de major gravetat.
Entre les accions més sonades des del 13 de juny fins a l'u d'agost s'ha de mencionar l'incendi intencionat d'una torre de comunicació d'Airtel, l'incendi del cotxe d'un funcionari de policia, l'incendi d'alguna ETT, o bé la destrucció de bona part d'un mas propietat d'un regidor del PP a Durango Juan José Gastañazatorre, mitjançant l'explosió d'un artefacte casolà.

També s'han produït d'altres actes violents com la crema de l'autoescola propietat del president d'Unitat Alabesa, l'atac al pont suspès als pocs dies de ser inaugurat pels Reis, la col·locació d'un artefacte explosiu a la casa d'un candidat del PP de Bilbao que no va arribar a explotar perquè una veïna va tallar la metxa o els atacs amb còctels Molotov contra els Jutjats o contra la seu del PP. A aquests fets se suma l'atac a la caserna de Getxo amb més de 30 artefactes incendiaris i el llançament de pedres i còctels Molotov contra una patrulla de la Guàrdia Civil.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris