cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

HB diu que el discurs sobre la violència cerca el seu linxament

Herri Batasuna expressà ahir el seu «cansament» per «tots aquests discursos caducs i de pur artifici» sobre la condemna de la violència al carrer, que «només cerquen el linxament d'HB».

La formació radical mostrà, en un comunicat, la seva «gran preocupació pel continu exercici de camuflatge de la realitat del conflicte per part de tots aquells que col·loquen» els actes de violència al carrer «com el problema central d'aquest país». «Herri Batasuna "afegí" està, indubtablement, per la superació de totes les violències, i és la seva feina política la recerca d'una solució democràtica al conflicte polític que enfronta Euskal Herria amb els Estats espanyol i francès, el que duria la superació de les conseqüències del mateix».

Recalcà que «si es vol parlar de violència, urgeix un debat a fons sobre la presència de la Guàrdia civil a Euskadi i la imperiosa necessitat que abandoni el País Basc».

Del seu costat, el secretari general del PSE-EE, Nicolás Redondo Terreros, acusà ahir el líder d'Euskal Herritarrok, Arnaldo Otegi, d'intentar posar un preu a la pau i de proferir una «amenaça inconsentible» en afirmar «textualment que si els Estats espanyol i francès no donaven el que demanava el món del nacionalisme radical basc, la pau tindria una vida molt breu».

Redondo Terreros va dir que aquestes manifestacions són una «amenaça que posen en evidència al propi Otegi i al PNB». «No estsm disposats a donar les gràcies ni a pagar cap preu i tampoc no estam disposats a estar agraïts per un dret, que és el de viure en pau i llibertat, que ha estat limitat per l'acció d'ETA», afirmà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris