cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

El Govern recorrerà en el TC la pujada de les pensions de Balears i Catalunya

Pimentel sosté que «s'actuarà igual amb qualsevol comunitat que adopti aquesta mesura»

64184

El ministre de Treball, Manuel Pimentel, viatjà ahir a Extremadura.

El ministre de Treball, Manuel Pimentel, assegurà ahir a Fregenal de la Sierra (Badajoz) que l'Executiu central recorrerà davant el Tribunal Constitucional la decisió del president de la Generalitat, Jordi Pujol, i del Govern balear de pujar les pensions més baixes, de la mateixa manera que va fer amb la pujada aprovada pel president de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves.

Segons Pimentel es farà davant aquestes iniciatives «amb l'ús del discurs polític i amb recursos davant el Tribunal Constitucional». Sosté, a més, que «s'actuarà igual amb qualsevol comunitat autònoma que adopti aquesta mesura».

Manuel Pimentel culpa directament el Govern andalús de l'inici d'una carrera «suïcida i electoralista que atempta contra l'actual sistema de pensions». En aquest sentit, manifesta que no permetrà que la irresponsabilitat socialista de Chaves faci que les comunitats més riques tenguin pensions més altes que les pobres.

El ministre de Treball postposa qualsevol proposta sobre aquest tema a la seva discusió en el Pacte de Toledo. Aquesta era la resposta que donava el ministre a la decisió, divendres, del president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, qui anuncià que té previst incrementar les pensions més baixes per compensar les pèrdues patides pels catalans a causa de la inflació dels darrers cinc anys.

El Govern central, en paraules del ministre d'Administracions Públiques, Àngel Acebes, considerà «demagògic i electoralista» que tant el Govern català com el balear i l'andalús hagin decidit pujades unilaterals de les pensions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris