algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Breus

• Immigració

Enquestes Un de cada deu espanyols (10'3 per cent) creu que la política d'immigració i les mesures que adopti el Govern en aquesta matèria han de ser diferents en funció de la nacionalitat dels immigrants, per contra, el 84'3 per cent pensa que aquestes mesures han ser «les mateixes per a tots», independentment dels països d'origen. Així, segons una enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) realitzada el mes de novembre passat a 2.500 persones, el 68'3 per cent d'aquells que opinen que les mesures d'immigració han de diferenciar segons la nacionalitat donarien preferència a l'hora de facilitar la seva permanència als iberoamericans. E.P.

• Crònica negra

Detinguts a Oslo Els 16 joves de Getafe detinguts dimecres per la Policia noruega a Oslo per portar droga per al seu consum personal participaven en una excursió organitzada per l'Ajuntament de la localitat madrilenya. Segons fonts diplomàtiques, 13 dels detinguts van ser posats en llibertat dijous després del pagament d'una fiança de 75.000 pessetes, però uns altres tres hauran de comparèixer davant del jutge. Els joves viatjaven en una excursió als països escandinaus organitzada per l'Ajuntament de Getafe per 50 persones d'edats compreses entre els 21 i els 30 anys.E.P.

En llibertat a Kenya Els dos guipuscoans presos a Kenya quedaren ahir en llibertat condicional sota fiança, a l'espera de comparèixer davant del jutge instructor el pròxim dia 13, qui establirà la causa perquè els acusa i fixarà la data del judici, segons explicà l'Oficina de Informació Diplomàtica. Els dos joves ja es troben amb els seus pares, «feliços», encara que també «nerviosos», perquè són a l'espera de conèixer els resultats de la pròxima cita davant del jutge. E.P.

• Sahara

Relacions amb el Marroc El delegat nacional per Espanya del Poble Sahrauí, Brahim Gali, assegurà ahir a Valladolid que «ens agradaria que el Govern espanyol exerceixi les pressions que estiguin al seu abast i que aprofiti les bones relacions que mantenia amb el rei del Marroc recentment mort, Hassan II, i especialment amb el seu fill, Mohamed VI, per aplicar el pla de pau i la celebració d'un referèndum.E.P.

• Catalunya

«La broma de Carod» Diversos diputats i militants de CIU i del PSC qualificaren de «broma», de «serp d'estiu» i «il·lògica», la proposta de pacte entre CIU-PSC i ERC llançada pel secretari general d'ERC, Josep Lluís Carod Rovira. Un dirigent socialista manifestà que «el que és dilucidarà a les pròximes eleccions serà si qui governi és Pujol o Maragall. Pensar en un pacte tripartit d'aquest tipus no té ni peus ni cap». Un altre, de CIU, assenyalà que una demostració que la proposta no té sentit és que «encara que no hi haurà un pacte PSC-CIU, el que és evident és que, si n'hi hagués, entre els dos grups tindrien més de 100 diputats, del total de 135 de la Cambra».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris