cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Otegi no creu que el pacte de legislatura corri gens de perill tot i la violència al carrer

El portaveu d'EH advoca per reforçar el procés de pau

El portaveu d'HB i parlamentari d'EH, Arnaldo Otegi, no creu que el pacte de legislatura corri el risc de trencar-se tot i el rebrot de la violència al carrer, ja que la seva aposta «passa perquè desapareixi tota mena de violència». A més, afirmà ahir a Donosti que la seva formació intentarà reforçar i «treballar amb totes les seves energies» per dur el procés de pau obert fins al final, així com en la recerca de camins basats en l'aposta política «així com ho ha demostrat fins ara».

Otegi oferí una conferència de premsa a la capital guipuscoana amb els dirigents d'HB Fernando Barrena i Juan Joxe Petrikorena, on criticà que el lehendakari, Juan José Ibarretxe, compari EH amb el PP, ja que aquesta darrera formació és precisament la que «està fomentant una estratègia que cerca rebentar el procés de pau».

El dirigent d'HB afirmà que a la seva formació «li molesta profundament» i «està farta» que se'l responsabilitzi sobre actes de violència al carrer i que «creïn morbositat possibles disputes entre els menys i més dures». Al mateix temps, assenyalà que més enllà de condemnes o no, «és més important que continuï endavant el procés», ja que «aquest no es caracteritza a aconseguir la pau», encara que «això no significa que no la vulguem aconseguir».

Tot i això, recalcà que «no es podrà aconseguir la pau en aquest poble fins que es respecti la voluntat i la paraula d'Euskal Herria». Per això, és necessari «trencar amb el xantatge que s'està fent amb els presos» d'ETA i que «la dinàmica social en aquest terreny sigui contundent perquè veiem un nou escenari de pau». Segons Otegi, la constitució oficial de l'Assemblea de Municipis bascs el proper 18 de setembre és també una prioritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris