algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Breus

• Tribunals

El frau no supera el 2% de les ajudes
El presumpte frau a les ajudes europees de l'oli d'oliva no supera el dos per cent del total de les subvencions rebudes pel sector els darrers cinc anys, segons la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia (TSJA), si bé fonts judicials assenyalaren que encara no es pot fer públic el total dels doblers defraudats perquè les investigacions continuen obertes. La Fiscalia de l'Alt Tribunal andalús ja investigava la presumpta trama de societats que utilitzava il·legalment els doblers procedents d'Europa per a les ajudes del sector, però des de dimarts passat el fiscal en cap del TSJA, Luis Portero, estudia personalment la documentació aportada per l'Agència de l'Oli d'Oliva, organisme dependent del Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.E.P.

• Crònica negra

Informe de les Udyco Les unitats de drogues i crim organitzat de la Policia, les Udyco, han confiscat béns per valor de més de 20.000 milions de pessetes en les operacions que han dut a terme contra el blanqueig dels doblers en els darrers dos anys, segons les dades facilitades ahir pel director general de la Policia, Juan Cotino i el comissari general de Policia Judicial, Jesús Espigares. Els responsables policíacs asseguraren que la millor manera de lluitar contra el crim organitzat, una activitat delinqüencial que consideren un dels majors problemes amb els quals s'enfronta la societat actual, és investigar els aspectes econòmics i patrimonials d'aquestes organitzacions.E.P.

• Política penitenciària

Manifestació de funcionaris a Orpesa Més de 300 funcionaris de presons procedents de diverses províncies espanyoles es manifestaren ahir a Orpesa del Mar (Castelló), localitat on el president del Govern, José María Aznar i la seva família passen les vacances d'estiu, amb l'objectiu de fer arribar al Govern les seves reivindicacions de millores laborals. Els manifestants, que varen ser convocats pels sindicats UGT, CSI-CSIF, USO, ACAIP i CIGA, recorregueren els principals carrers de la localitat castellonenca fins arribar a la Platja de la Concha, on varen encarregar una paella a la qual havien convidat al ministre d'Interior, Jaime Mayor Oreja.E.P.

• Catalunya

Mesures urgents contra el racisme El diputat d'ERC al Parlament de Catalunya, Ernest Benach, reclamà ahir «mesures urgents» per lluitar contra el racisme i la xenofòbia. Així mateix, Benach expressà la preocupació del seu partit per les conclusions de l'estudi fet públic pel Moviment contra la Intolerància. Per Benach «és especialment preocupant que el racisme i la xenofòbia s'introdueixin a partir del circuits essencialment juvenils, com poden ser l'esport "el futbol especialment" Internet o determinats grups de rock, perquè tot això constitueix una certa cultura, una certa moda, que ha trobat en alguns joves, per sort pocs, un preocupant brou de cultiu».E.P.

«ERC no és de fiar» El portaveu de CIU en el Congrés, Josep López de Lerma, declarà que «ERC no és de fiar» per la seva «falta de coherència nacionalista» amb els seus pactes en els municipis amb el PSC. Per això, el dirigent de Convergència afirmà que «ERC té el deure moral d'avançar als seus electors quin candidat a la presidència de la Generalitat votarà en el cas que ningú no obtengui la majoria absoluta, i més quan va donar el suport a Maragall a la batlia de Barcelona».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris