cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Convergència creu convenient reformar la Llei electoral per enfortir la llista més votada

Pere Esteve s'ha mostrat partidari d'obrir aquest debat quan acabin les eleccions

El secretari general de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Pere Esteve, admeté ahir que la seva formació s'ha plantejat ja la conveniència de comptar amb una llei electoral que enforteixi les majories i, en particular, que doni prioritat a la llista més votada, però s'ha mostrat partidari d'obrir aquest debat una vegada conclosos tots els processos electorals que s'acosten.

En aquest sentit, a Esteve «no li consta» que CiU hagi començat ja a parlar d'aquest tema amb el Govern, malgrat que el secretari general del PP, Javier Arenas, ha anunciat que es començaria a estudiar una possible reforma de la legislació electoral a partir del setembre.

«Parlar d'això seria positiu i comptaria, per descomptat, amb el suport de la meva formació, però és cert que les lleis electorals cal discutir-les al seu moment», va dir Esteve, qui recalcà que seria «més sensat» tractar aquest assumpte a partir del març.

Quant a la possibilitat d'endurir la legislació per evitar casos de transfuguisme, el secretari de CDC és del parer que si la legislació afavorís clarament el respecte a la llista més votada, «el pes del vot trànsfuga perdria valor automàticament». Quan se li demanà sobre si la situació creada a la ciutat autònoma de Melilla, després de frustrar-se el pacte de les forces polítiques d'oposició per desbancar del Govern Mustafá Aberchán i el GIL, es podria haver evitat amb una altra llei electoral, Esteve contestà que «la llei no està per resoldre problemes que han de resoldre els partits».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris