cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
22°

Breus

• Tribunals

L'AN declara vàlid registre d'HB La sala Penal de l'Audiència Nacional va declarar vàlid i legal el registre de la seu d'HB en el carrer Urbieta de Sant Sebastià que va realitzar la Guàrdia Civil el 15 de març d'enguany, i que va ser anul·lat el dia 29 del mateix mes pel jutge Baltasar Garzón, qui va ordenar la devolució de la documentació i ordinadors intervinguts. Segons un acte fet públic ahir, la sala considera parcialment el recurs de queixa interposat pel Ministeri Fiscal contra l'acte del jutge Baltasar Garzón que va cancel·lar el registre. E.P.

• Afers socials

SOS Racisme i la llei d'immigració SOS Racisme considera que el text que modifica la Llei d'estrangeria, que es debatrà pròximament al Congrés, «suposa una millora sensible respecte al text actual, però no canvia la visió de control administratiu de la immigració» i no consolida la igualtat de drets d'aquestes persones, segons va manifestar ahir el seu portaveu, David Cárceles. Segons SOS Racisme, el text introdueix alguns avenços «antidiscriminatoris» ja que preveu mecanismes per protegir els immigrants contra aquestes actituds.E.P.

• Laboral

Sindicats de presons continuen protestes Els sindicats de presons varen continuar ahir amb les seves mobilitzacions en demanda de millores salarials i laborals segons el calendari previst. Així, durant la jornada, els sindicats dels centres penitenciaris es varen encadenar davant la Direcció General d'Institucions Penitenciàries, en el carrer Alcalá de Madrid, i es varen registrar concentracions en els accessos a la presó de Topas (Salamanca) fins on es varen desplaçar els funcionaris dels centres de Valladolid, Dueñas, León i Segovia. A més, va haver-hi concentracions en altres centres de presons com a els de Sevilla, Astúries o Burgos. E.P.

• Crònica negra

El Vaquilla provocà un motín a la presó El sindicat Catac-Presons va denunciar ahir que dissabte passat Juan José Moreno Cuenca el Vaquilla va intentar provocar un motí al Departament d'Ingressos de la presó de Can Brians, on es troba després de ser detingut després de la seva darrer fugida. La Conselleria de Justícia de la Generalitat va negar que es produís una situació de «pre-motí» en aquesta presó. Catac afirma que el Vaquilla es va autolesionar al braç a la seva cel·la del Departament d'ingressos» i que «amb aquesta actitud, intentava que la resta d'interns del departament el secundassin. E.P.

• Política

Els comicis catalans no afectarà el PGE El portaveu d'Hisenda i Pressuposts del Grup Parlamentari Popular al Congrés, Vicente Martínez Pujalte, va manifestar ahir la seva confiança que el resultat de les eleccions catalanes no afecti el suport de CIU als Pressuposts Generals de l'Estat (PGE) de l'any 2000 i va assegurar que hi ha estabilitat política suficient per treure'ls endavant. Martínez Pujalte, va valorar molt positivament els pressuposts de l'any 2000.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris