cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

La Comissió autoritza l'aliança entre BSCH i Champalimaud

Brussel·les durà Portugal al Tribunal Europeu si, com feia ahir, la impideix

La Comissió Europea durà Portugal davant del Tribunal de Justícia si continua posant problemes i impedeix l'operació d'aliança BSCH-Champalimaud per la qual el grup financer espanyol Banco Santander Central Hispano (BSCH) adquireix el control conjunt del grup portuguès Champalimaud.

El passat 20 de juliol, la Comissió va decidir suspendre el veto del Govern portuguès a aquesta aliança, per pronunciar-se sobre la validesa d'aquesta operació de concentració des del punt de vista de les regles de la competència, una decisió que ahir va fer pública.

Amb aquesta mesura de suspensió, la decisió de veto portuguesa continua existint, encara que, jurídicament, no pot posar-se en pràctica. En aquest cas, la Comissió Europea va basar la seva decisió en l'article 21 del Reglament sobre concentracions que li concedeix poders exclusius sobre el control d'operacions de concentració que tenguin dimensió comunitària. Segons va assenyalar a Europa Press el portaveu del comissari encarregat de Competència, la Comissió esperarà que el Govern portuguès respongui de manera positiva els seus requeriments. Si no és així, la Comissió anul·larà la decisió portuguesa de veto, fet que significa que ja no existeix i que les empreses tindrien via lliure per continuar endavant amb l'aliança.

Tot i així, des de Portugal es podria, en la pràctica, posar traves a aquesta aliança com per exemple posar problemes a l'hora d'inscriure-la en el registre mercantil. Si aquest o un altre fos el cas, la Comissió decidiria dur el Govern portuguès al Tribunal de Justícia de les comunitats europees per obstaculitzar el dret comunitari.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris