algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
13°

L'atur cau el juliol en 61.536 persones i en situa la taxa per sota del 10 per cent

Pimentel destaca que Espanya està en nivells d'ocupació no coneguts des de final dels 70

L'atur va baixar per sisè mes consecutiu, després de la pujada nadalenca de gener. El nombre d'aturats registrat a les oficines de l'Institut Nacional d'Ocupació (Inem) en el mes de juliol passat es va reduir de 61.536 persones, davant una caiguda de 74.576 persones en el mateix mes del 1998. Això suposa una rebaixa del 3'82 per cent menys respecte del mes de juny, segons les dades facilitades ahir pel Ministeri de Treball i Afers Socials, el titular del qual, Manuel Pimentel, els va qualificar d'«una magnífica notícia» que reflecteix la continuïtat «un mes més» de la baixada de l'atur «amb intensitat».

Comptabilitzant aquestes dades, el nombre total d'aturats es va situar, a final del mes de juliol, en 1.550.958, la xifra més baixa registrada des del mes d'agost de 1981. La taxa sobre la població activa és ara del 9'54 per cent. Per segon mes consecutiu, dita taxa es va situar per sota del 10 per cent, qüestió que no passava des de l'agost del 1980. En els darrers dotze mesos, l'atur va baixar 235.093 persones, cosa que representa una caiguda del 13'16 per cent. La baixada mitjana de l'atur en el mes de juliol en els darrers quinze anys va ser de 43.229 aturats.

Això no obstant, el nombre de contractes indefinits s'ha anat reduint paulatinament des del maig, quan es va aconseguir el rècord de contractació fixa, amb un 13'07 per cent del total de contractes. Al juny, aquesta xifra va passar a ser del 8'5 per cent i al juliol, d'un 7'45 per cent, amb 87.692 contractes d'aquest tipus. Aquesta tendència sol ser habitual en els mesos d'estiu, quan els contractes indefinits deixen terreny als temporals. De fet, el secretari general d'Ocupació, Juan Chozas, va avançar que aquesta casta de contractació continuaria la seva caiguda al juliol i a l'agost i assegurà ahir, quan va valorar oficialment les dades de l'atur, que «l'estacionalitat pròpia d'aquests contractes fa preveure que a la tardor tornin a pujar».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris