algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Pimentel acusa els socialistes d'intentar trencar la unitat de les pensions a l'Estat espanyol

Rubalcaba contesta que «amb menys del 10% del regal que va fer Aznar a les elèctriques es poden apujar»

El ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, acusà ahir el PSOE d'intentar trencar la unitat de les pensions a Espanya, en proposar la possibilitat que siguin diferents en cada punt de l'Estat, cosa que, segons ell, suposa «un autèntic disbarat». El secretari socialista de Relacions amb els Mitjans, Alfredo Pérez Rubalcaba, assegurà que «amb menys del 10% del bilió de pessetes que Aznar regalà a les elèctriques "per la titularització d'1'03 bilions de pesstes de costs de transició a la competència (CTC)", es poden apujar les pensions».

Pimentel, que participà en el curs Economia i Política de la Unió Europea: perspectives de futur, en el marc dels cursos d'estiu del Escorial, sostingué que el principal partit de l'oposició està creant l'alarma en el col·lectiu dels pensionistes, «que no entenen com el PSOE vol que les comunitats més riques tenguin pensions més altes».

«Des del PSOE creim que la situació econòmica espanyola permet un increment de les pensions mínimes i que aquesta és una qüestió, estrictament, de justícia social», contestà Rubalcaba, qui recomanà al ministre que «no s'inventi excuses, ni creï polèmiques falses i accepti la proposta d'apujar les pensions mínimes dels espanyols 2.000 pessetes».

No obstant això, Pimentel va dir que confia que els socialistes «tornin a ser responsables» quan passin les eleccions generals, i afirmà que espera que el proper mes d'abril, en què està prevista la reunió del Pacte de Toledo, s'acordi de manera consensuada entre tots els agents socials i polítics el futur d'aquestes prestacions socials.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris