muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
17°

ETA continuà demanant el juny l'impost revolucionari als empresaris navarresos

El president, Miguel Sanz, no se sorprèn i demana a EH que condemni la violència

Fonts de la lluita antiterrorista varen confirmar que diversos empresaris de Navarra han rebut algunes cartes en les quals la banda terrorista ETA intenta extorsionar-los en exigir-los l'«impost revolucionari». El diari «ABC» publicà ahir una traducció literal de la missiva i assenyalà a més que aquesta nova campanya fa que des de la lluita antiterrorista es posi en dubte la vertadera voluntat d'ETA d'abandonar les armes.

Segons les fonts consultades, les citades cartes han estat rebudes pels empresaris en els últims deu dies de juliol, encara que hi apareix la data de juny. La quantitat que se sol·licita a les cartes és pròxima als deu milions de pessetes i la banda els reclama a empresaris a qui ja havia intentat extorsionar amb anterioritat. De fet, a les cartes els recorda que en anys anteriors havien demanat a aquests empresaris que pagassin l'impost revolucionari i que aquest pagament no s'havia produït.

Les noves cartes d'extorsió coincideixen amb el rebrot de la violència al carrer, encara que les fonts de la lluita antiterrorista consultades varen assegurar que sembla més aviat una coincidència, ja que les cartes tenen data de juny.

La primera reacció a aquesta notícia va ser la del president del Govern de Navarra, Miguel Sanz, qui va reiterar ahir el seu convenciment que els sabotatges i les cartes d'extorsió no cesaran fins que «per part de qui han protagonitzat la violència no hi hagi una decisió ferma d'abandonar els actes violents» i una condena expressa d'aquestes conductes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris