nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

El Govern aposta per un creixement de l'economia del 3'5% l'any 2000

Ahir aprovà una rebaixa mitjana del 6 per cent en el preu dels medicaments

103924

Rodrigo Rato, a l'esquerra, comparegué en conferència de premsa amb el portaveu Piqué.

El Consell de Ministres estudià en la reunió d'ahir l'informe sobre l'Avantprojecte de Llei dels Pressuposts Generals de l'Estat per a l'any 2000, que contemplen un creixement del PIB del 3'5 per cent en un entorn d'estabilitat de preus, ja que la taxa prevista d'inflació se situarà en el 2 per cent. El Govern ha fixat com a prioritats dels Pressuposts de l'any que ve el sanejament i la millora del sistema de protecció social, la sanitat, l'educació, la justícia, la inversió pública i les polítiques actives d'ocupació.

Pel que fa al sistema de protecció social, l'Executiu destaca que durant els darrers tres anys la capacitat adquisitiva dels pensionistes ha millorat amb més de 300.000 milions de pessetes gràcies al desenvolupament del Pacte de Toledo i al control de la inflació.

En aquest sentit, es recorda que l'entrada en vigor de la Llei de consolidació i racionalització de la Seguretat Social ha suposat el sanejament del sistema públic de pensions la qual cosa, afegit a la bona marxa de l'economia, ha permès que les pensions hagin augmentat per sobre dels preus al llarg dels tres darrers anys. A més, el desenvolupament del Pacte de Toledo, iniciat el 1997, ha permès el sanejament de la Seguretat Social, que l'any que ve arribarà a l'equilibri pressupostari. D'altra banda, el Consell de Ministres aprovà també una rebaixa mitjana del sis per cent en el preu dels medicaments dins un decret de llei de mesures urgents per a la contenció de la despesa farmacèutica.

Segons explicà el ministre portaveu, Josep Piqué, aquesta reducció suposarà rebaixes d'acord amb el preu del medicament que oscil·laran entre el 4'6 i el 10 per cent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris