cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

L'oposició conclou que De Palacio és responsable de l'afer del lli

Muntatge electoral o vertadera responsabilitat en el cobrament de subvencions al lli per part d'alts càrrecs. Aquestes són les respectives conclusions del PP i l'oposició en la denominada trama del lli.

Els portaveus dels grups parlamentaris PSOE, IU, PNB i Mixt conclogueren que l'exministra d'Agricultura és responsable política del cobrament de subvencions d'alts càrrecs, mentre que la vicepresidenta de la Comissió Europea i comissària de Transports i Energia, Loyola de Palacio, assegurà ahir que «no hi ha hagut trama del lli, ha estat un muntatge al costat d'una campanya electoral». Després de finalitzar dijous les compareixences davant la Comissió d'Investigació que analitza les ajudes comunitàries al lli, els portaveus de l'oposició que Loyola de Palacio és responsable política, per acció o omissió, diuen que els alts càrrecs del seu departament es beneficiaran del cobrament de subvencions milionàries.

A més, PSOE, IU, PNB i Mixt constataren que la confusió d'interessos públics i privats dels càrrecs públics implicats explica que el Govern no hagi desenvolupat una política agrària d'ordenació d'aquest sector i hi hagi fet cas omís a les denúncies de la Comissió Europea sobre els caçaprimes. Els diferents grups expressaren les seves sospites perquè exalts càrrecs o responsables del Ministeri d'Agricultura cultivassin i transformassin lli a Castella-La Manxa i dos d'ells duguessin a transformar el seu producte a Colino, propietat de l'exdirector financer de Mercasa, Gonzalo Ruiz Paz.

Des del Partit Socialista, la diputada del Grup Amparo Rubiales acusà el president del Govern central, José María Aznar, i el president de la Generalitat, Jordi Pujol, de dirigir directament aquesta comissió amb telefonades nocturnes entre ambdós amb l'únic fi d'amagar «qualque cosa gran».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris