algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Els espanyols fan la millor valoració de la situació política des del 1983

El PSOE troba a faltar a l'enquesta del CIS les dades de la intenció de vot

Els ciutadans que qualifiquen com a bona o molt bona la situació política (32'8 per cent) són més del doble dels que la consideren dolenta o molt dolenta (14'1%), segons es desprèn del baròmetre del CIS del mes de juny que ahir fou presentat en el Congrés pel secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José María Michavila. El Govern destacà que és la millor valoració de la situació política dels darrers setze anys i que quant a la situació de l'economia, de les dades del baròmetre també es desprèn que és la millor valorada de tots els mesos de juny des del 1985. Per això, Michavila indicà que l'Executiu no és l'únic que pensa que «Espanya va bé». Tot i que el PSOE va notar a faltar a l'enquesta les dades d'intenció de vot, acusant el Govern d'haver tret aquesta pregunta del sondeig «perquè els anava malament».

Michavila ressaltà l'«optimisme» que destil·len les dades del baròmetre. «Els espanyols opinen que Espanya va bé i no només és el Govern qui ho diu», assenyalà. A la llum de l'evolució dels indicadors a les àrees de política i economia, el Govern arriba a la conclusió que el país està vivint el moment de «major optimisme» dels darrers anys i, segons indicà Michavila, des del 1996 fins avui s'ha produït una progressiva inversió de la tendència valorativa.

Si segons el CIS, al 1996 deu de cada cent enquestats consideraven positiva la situació econòmica, a la data d'avui són 40 de cada cent, el que suposa un increment de 30 punts. Mentre, fa tres anys la percepció negativa sobre l'economia la tenien el 41 per cent dels entrevistats i avui només el 12 per cent; és a dir, que s'ha produït una reducció de 28 punts. L'índex de satisfacció (percentatge de satisfets menys percentatge d'insatisfests) ha passat per tant del 2 al 7'7 (en una escala de zero a deu).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris