algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

Madrid estudia recórrer davant el TC la Llei de seleccions catalanes

Segons Rajoy, de cap manera «Espanya no pot competir amb una part d'Espanya»

104212

Mariano Rajoy oferí ahir una roda de premsa sobre el tema.

El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, afirmà ahir que el Govern estudia presentar un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la Llei de seleccions esportives catalanes que dimecres va aprovar el Parlament, ja que «no és necessari, en cap cas, que Espanya competeixi amb una part d'Espanya», assenyalà Rajoy.

Durant una roda de premsa per explicar la posició de l'Executiu davant la possibilitat que les seleccions autonòmiques puguin participar en competicions internacionals, Rajoy criticà la diferent actuació que el PSOE està mantenint a les diferents cambres regionals. El ministre va dir que els socialistes rebutjaren una norma similar al Parlament basc, li donà suport a Catalunya, l'han proposada a Andalusia i han accedit a elaborar una llei semblant a les Balears, com a conseqüència dels pactes de governabilitat que el Partit Socialista ha subscrit a les Illes.

Rajoy assenyalà que «el Govern estudiarà, com va fer amb la resta de les lleis i com continuarà fent en el futur, la possibilitat d'interposar un recurs davant el Tribunal Constitucional», ja que si els parlaments autonòmics continuen aprovant normes com aquestes podem «caure en el ridícul». Per això, demanà «sensatesa, sentit comú i responsabilitat a tots els grups i «especialment al principal partit de l'oposició».

«L'única representació en l'àmbit internacional i oficial és la selecció espanyola», afirmà Rajoy, qui insistí a dir que es tracta de lleis «perilloses» que «poden dur Espanya a una situació ridícula en el marc internacional», perquè «Espanya no pot anar contra ella mateixa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris