algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

El Parlament de Catalunya aprova la Llei de seleccions esportives

La Llei, rebutjada pel PP, permet la creació d'un combinat dels Països Catalans

81298

El Parlament català potser celebrà el darrer ple de la legislatura.

El ple del Parlament de Catalunya va aprovar ahir en sessió extraordinària la proposició de llei de suport a les seleccions catalanes gràcies als vots de tots els grups "CiU, PSC, ERC, IC-V i Grup Mixt" llevat del PP, que va votar en contra. Aquesta proposta, inclosa dins la nova Llei catalana de l'esport, que també va rebre el vistiplau, parteix d'una iniciativa legislativa ciutadana que va recollir 450.000 firmes.

A part de la creació de seleccions esportives catalanes, la nova Llei preveu la integració de les federacions del Principat en altres d'àmbit «supraautonòmic», la utilització de l'himne i la bandera catalanes en les competicions oficials en què el combinat participi, el naixement d'un comitè olímpic català, així com «la coordinació i cooperació amb les entitats esportives dels països de llengua catalana, tot promovent seleccions esportives conjuntes, integrades per esportistes dels respectius països, en competicions esportives».

Els entrebancs posats pel PP a les seleccions catalanes, enviant la proposició de llei al Consell Consultiu de la Cambra catalana quan mancava una setmana perquè els diputats agafassin vacances, no varen poder modificar el resultat d'una votació, fora ja del període de sessions, que tothom sabia d'antuvi, ja que tots els partits que en donaren suport s'hi havien manifestat a favor. Per molts, el migdia d'ahir marcarà un abans i un després dins l'esport català, com per Ernest Banac (ERC): «Esportivament parlant, avui "per ahir" podem dir adéu a Espanya». O Josep Maria Llauradó, president de la plataforma pro seleccions catalanes, qui va definir la votació com «un gran èxit pel poble català».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris