algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Els amos de cans perillosos hauran de passar un test psicològic

Divendres s'aprovarà la llei que regirà la tinença d'aquests animals

El subsecretari d'Agricultura, Manuel Lamela, anuncià ahir que l'avantprojecte de llei sobre la tinença domèstica d'animals perillosos serà aprovat previsiblement aquesta setmana en el Consell de Ministres i afegí que la nova normativa preveu la creació de dos registres per a cans potencialment perillosos: un municipal i un altre d'autonòmic.

Lamela es reuní ahir amb diferents associacions d'animals i de cans de presa per tractar l'esmentat avantprojecte de llei. L'avantprojecte, afegí Lamela, té per objectiu complir el que era un compromís per cobrir el buit legal que hi ha sobre la tinença domèstica d'animals potencialment perillosos.

En els registres, explicà Lamela, haurà de constar la raça del ca, i tot el seu historial: evolució, origen genètic, i possibles incidents d'agressions, perquè després, afegí, es puguin adoptar les mesures administratives corresponents.

Es tracta, afirmà Lamela, de controlar la tinença i el transport, ensinistrament, manipulacions genètiques en matèria de races i tot el que pot afectar la seguretat de les persones. L'avantprojecte preveu un període de transició, en el qual d'acord amb la llista de races catalogades com potencialment perilloses s'exigirà una llicència administrativa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris