nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

Breus

• Crònica negra

El Vaquilla tornà a fugir Juan José Moreno Cuenca el Vaquilla va fugir dijous passat de la presó de Quatre Camins aprofitant que sortia per assistir a classe per treure's el carnet de conduir. Després de no ingressar a l'hora prevista, segons va informar la Conselleria de Justícia, es varen realitzar «algunes gestions a l'entorn pròxim» al Vaquilla i es va donar la ordre de recerca i captura. Juan José Moreno Cuenca estava actualment classificat en segon grau i ingressat al Departament d'Atenció Especialitzada (DAE) de la presó de Quatre Camins des del 20 de maig de l'any passat. En aquest departament cada pres rep un tractament personalitzat. Segons la Conselleria de Justícia, «durant aquest temps havia tingut una evolució molt bona i estava aconseguint els diversos objectius prevists en el seu programa».E.P.

Vuit morts a un naufragi d'una pastera Vuit persones de les quinze que viajaven en una pastera des de la costa africana varen morir ahir dematí als voltants de Morro Jable, a Fuerteventura. Entre els morts es troba un menor i, fins ahir s'havia localitzat un supervivent, segons informava la Guàrdia Civil. A primeres hores de la matinada d'ahir la Guàrdia Civil va detenir dos immigrants il·legals en una platja de Fuerteventura. E.P.

• Política

El Govern vol que PNB respecti els jutges La ministra de Justícia, Margarita Mariscal de Gante, va subratllar ahir que «el poder polític ha de respectar la independència del poder judicial». El president del PNB, Xabier Arzalluz, podria haver mantingut contactes amb membres de la judicatura, entre ells el jutge Baltasar Garzón, demanant-los que no adoptin decisions que puguin posar en perill el procés de pau. Mentre, el portaveu del PNB en el Congrés, Iñaki Anasagasti, va assenyalar que la petició d'Arzalluz a Garzón respon a una «reflexió» i no a un intent d'interferir en la Justícia. E.P.

El PSOE estatal no intervendrà a Melilla El secretari de Política Autonòmica del PSOE, Ramón Jauregi, va remetre ahir una carta a la direcció del PP, Pío García Escudero, en la qual li expressa el seu malestar pel fet de haver exclòs aquest partit de la negociació d'una moció de censura a Melilla. Per aquest motiu, Jauregi adverteix el dirigent del PP que, a partir d'ara, el PSOE delega en els seus regidors de Melilla les negociacions sobre la gestió d'una alternativa a l'actual govern de Melilla, «moció de censura inclosa». E.P.

PSOE estudia nul·litat comissió del lli El Grup Socialista està estudiant la possibilitat de demanar la nul·litat de les actuacions de la comissió d'investigació que analitza les ajudes comunitàries per al lli per considerar que «està procedint de manera fraudulenta i cercant la manera d'enganar i que no es disposa de la documentació sol·licitada», segons va manifestar, la diputada socialista i membre d'aquesta comissió. E.P.

• Tribunals

Es manté el secret del segrest d'Olot La jutgessa d'Olot encarregada de la investigació del segrest de Maria Àngels Feliu, Pilar Castillo, ha prorrogat un altre mes el secret del sumari. La jutgessa fonamenta novament la seva decisió en les dades i en les investigacions que s'estan realitzant, que apunten la possibilitat que hi hagi més persones implicades en el segrest. El secret del sumari sobre el segrest de Maria Àngels Feliu es manté des que el mes de març passat varen ser detinguts els presumptes autors materials, després de la confessió del policia local d'Olot Antoni Guirado. Els missers dels detinguts han demanat que s'aixequi el secret sumarial per produir-los indefensió. E.P.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris