algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

El dretà Sanz és investit president amb el vistiplau del PSOE

EH critica l'absència del futur govern navarrès del procés de pau

Miguel Sanz Sesma, de 46 anys, va ser reelegit ahir en el càrrec de president de Navarra pel Parlament foral en tercera votació i per majoria simple. Els 22 vots del seu grup, UPN, i l'abstenció dels 11 representants del PSN, en virtut del pacte d'investidura firmat entre ambdós partits, varen ser suficients perquè Sanz fos investit cap de l'Executiu foral per segona legislativa consecutiva, encara que l'anterior no va ser completa.

Després de concloure la breu sessió parlamentària, Sanz va indicar que amb els socialistes tindrà «totes les reunions que siguin necessàries per assegurar la governabilitat de Navarra», citant com un dels primers objectius els pressuposts per a l'any 2000.

El president navarrès va considerar que la majoria dels grups parlamentaris navarresos comparteixen «la voluntat d'aconseguir la garantia de la cohesió social i territorial de la comunitat foral, la consecució d'una pau definitiva i d'una convivència. Els camins podran ser diferents, però els objectius són clars».

Així mateix, després de l'elecció de Sanz es varen succeir les reaccions. El secretari general del PSN i portaveu d'aquesta formació en el Parlament navarrès, Juan José Lizarbe, va manifestar el seu desig que el Govern de Sanz «satisfaci» els interessos dels ciutadans i «doni satisfacció també a les indicacions i suggerències que arribin des del Parlament».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris