cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
19°

Beiras reclama la sobirania davant 15.000 manifestants el Dia de la Pàtria Gallega

Els independentistes cremaren una bandera espanyola i se solidaritzaren amb Cuba

85454

El rei demanà al patró que ens confirmi «l'orgull de ser espanyols».

El portaveu nacional del BNG, Xosé Manuel Beiras, va assegurar ahir que aquesta formació política lluita per un projecte polític en el qual la sobirania és una «passa indispensable» perquè Galícia «existeixi plenament com a poble adult en la seva pròpia història». Com ja és tradicional cada 25 de juliol, Beiras es va dirigir a 15.000 simpatitzants concentrats a la plaça d'A Quintana de Santiago que celebraven el Dia da Patria Galega.

Les 15.000 persones que es disposaven a escoltar Xosé Manuel Beiras havien recorregut prèviament, en manifestació, els carrers de Santiago. Al capdavant hi anava una pancarta amb el lema «Galiza co futuro na man» (Galícia amb el futur en les mans). Entre els convidats a l'acte hi havia representants de Convergència Democràtica de Catalunya, el Partit Nacionalista Basc, Eusko Alkartasuna, Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Comunista Portuguès i altres formacions internacionals com el Front Polisario.

Els majors aplaudiments durant la presentació de l'acte varen ser per al cònsol de Cuba, la presència del qual va ser saludada amb crits de «Ianquis no, Cuba sí». La consigna més cridada pels manifestants va ser «Galiza ceibe, poder popular» (Galícia lliure, poder popular).

En el seu discurs, Xosé Manuel Beiras va fer constants al·lusions al «bot qualitatiu» que varen suposar per al BNG les darreres eleccions municipals i autonòmiques, en les quals «el PP va passar de majoria natural a majoria rural». Va destacar que en sis de les grans ciutats gallegues hi hagi batles nacionalistes o de l'esquerra, i va indicar que la presència de Camilo Nogueira en el Parlament europeu suposa «obrir a Brussel·les una autèntica ambaixada d'una nació que encara no té Estat propi».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris