algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

La decisió del TC sobre les pensions, un «rotund cop» per al Govern, segons la Junta

El conseller d'Afers Socials de la Junta d'Andalusia, Isaías Pérez Saldaña, va dir ahir que la decisió del Tribunal Constitucional d'aixecar la suspensió que pesava sobre el decret de la Junta per establir ajudes complementàries a les pensions no contributives posa de manifest que el Govern central «s'ha donat un clar i rotund cop».

Pérez Saldaña, en declaracions als mitjans informatius durant una visita a Huelva, mostrà la satisfacció del Govern andalús per haver fixat un nou paràmetre en el que suposa les polítiques socials des d'una autonomia. «Mentre que el PP s'estava dedicant a rebaixar imposts als que més tenen i a donar beneficis fiscals a determinades empreses, l'Executiu andalús s'ha dedicat a millorar les condicions de vida dels sectors més desfavorits», assenyalà el conseller.

Respecte de l'advertència llançada pel ministre de Treball i Afers Socials, Manuel Pimentel, sobre el risc d'un desmembrament del sistema si cada comunitat estableix les seves pròpies pensions, el representant de l'Executiu andalús manifestà que «el TC ha dit amb rotunditat que no estam parlant de Caixa Única sinó de solidaritat».

«Els únics que posen en qüestió la caixa única són aquells que, com el Partit Popular, estaven pagant les pensions no contributives i assistencials no amb els doblers dels imposts sinó amb els doblers que procedien de les cotitzacions dels treballadors i que és, precisament, d'on es nodreix la caixa única», indicà Pérez Saldaña. Pel conseller, l'ordre donada pel TC «deixa clares les coses».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris