algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Breus

• Tribunals

Matutes sobre el cas Pinochet El ministre d'Afers Exteriors, Abel Matutes, afirmà ahir que la petició formal cursada per Xile per iniciar un arbitratge amb Espanya pel cas de l'exdictador xilè Augusto Pinochet «conté sòlides i importants raons que estudiarem amb cura». En una breu declaració al diari xilè El Mercurio, Matutes afirma haver «rebut la nota del canceller (xilè, Juan Gabriel) Valdés», que «conté raons sòlides i importants que estudiarem amb cura». Pinochet resta detingut a Londres des del 16 d'octubre passat a petició de la justícia espanyola.E.P.

• Política

Cap credibilitat per a Romero El coordinador general d'IU-LV-CA, Antonio Romero, considerà ahir que el PP-A, que clausurà a Granada el seu IX, «no té credibilitat» per representar polítiques de centre atès que, segons va dir, els populars desenvolupen la «política neoliberal més dura», com la «que exerceix el Govern d'Aznar i des dels governs de majoria absoluta en els ajuntaments». Romero va dir que el futur d'Andalusia «no pot provenir d'una política centrista» perquè els dèficits socials són «tan enormes en la comunitat que el poble andalús, per sortir d'aquesta situació i encarar el futur amb èxit, necessita transformacions importants que només poden venir de la mà d'una política clarament d'esquerra i progressista».E.P.

Expedient informatiu d'IU La Direcció d'Izquierda Unida acordà l'obertura d'expedients informatius en aquelles localitats on no s'ha respectat el pacte amb el PSOE per afavorir governs municipals d'esquerres, encara que ha exclòs la imposició de sancions o de mesures disciplinàries. Segons l'informe sobre els acords municipals de la coalició, l'obertura d'expedient informatiu, que haurà de realitzar-se per la Direcció regional de la coalició, suposa obrir «un període d'informació i debat amb les assemblees locals i grups de regidors afectats que permeti recompondre la situació en línia amb l'estratègia general» d'IU.E.P.

• Catalunya

«Ribó és un comediant» El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Antoni Lucchetti, qualificà ahir el president d'IC-V, Rafel Ribó, de «comediant» perquè davant l'electorat es presenta com l'única força a l'esquerra dels socialistes mentre intenta incloure's dins de la candidatura del socialista Pasqual Maragall «sense discutir ni una coma de la seva política». En aquest sentit, Lucchetti també criticà que ara que el PSC aposta per presentar-se en solitari a les pròximes eleccions autonòmiques, Ribó «expressa actituds superficialment crítiques dirigides a desorientar la gent».E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris