cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El Consell Polític Federal d'Izquierda Unida elegeix Julio Anguita candidat a la Moncloa

El coordinador general d'IU demana suport a la coalició però diu que només respondrà dels seus errors

El coordinador general d'Izquierda Unida, Julio Anguita, va ser designat ahir, en la reunió del Consell Polític Federal, com a candidat per a les properes eleccions generals, per 96 vots a favor, 43 en contra, 5 en blanc i 4 abstencions. Durant un discurs que pronuncià després de conèixer la seva candidatura, el nou cartell electoral admeté que tal vegada estigui cansat per a qüestions de partit, però no així per enfrontar-se en debat al PP i al PSOE.

El debat de la seva candidatura va reflectir les diferències de criteris entre el corrent majoritari i els crítics, que després de les eleccions ja havien expressat la seva acceptació de la dimissió presentada pel mateix Anguita. Així mateix, també existí dissensió pel que fa a la conveniència o no de la votació en el Consell Polític d'ahir d'aquesta candidatura. El nou candidat per a les generals demanà als membres d'IU que, si bé alguns el rebutjaren per a aquest cartell, li donen suport perquè serà el candidat de tots i totes, i voldria suport. Afirmà, a més, que serà un candidat incòmode per al poder i que no farà concessions a ningú. Tal vegada estigui cansat per a qüestions internes, però per enfrontar-se en debat al PSOE, no, afegí Anguita, qui assenyalà que debatrà amb els socialistes des de la mà estesa, però plena de concreció, d'aturats, de marginació.

Anguita insistí que el seu projecte no es reduirà a la dreta i l'esquerra, sinó que allò que desitja és parlar dels aturats i amb els sindicats sobre expedients de regulació de treball, de la seva posició davant la política d'ajustament d'Aznar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris