algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El Govern diu que té enllestida la llei de prohibició d'animals perillosos

La nina morta despús-ahir per un rottweiler i el ca varen ser incinerats ahir.

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) va anunciar ahir que «ja té enllestit» l'avantprojecte de llei sobre tinença d'animals perillosos, i va afegir que presentarà aquesta proposta legislativa davant el Consell de Ministres abans de fi de mes. El MAPA pretén que la nova normativa, que inclou algunes races de cans potencialment perillosos, pugui ser remesa al Congrés dels Diputats a principi de setembre, perquè el projecte sigui aprovat el més aviat possible.

Segons va informar ahir el Ministeri, que no va facilitar les races de cans que puguin ser incloses, el projecte de llei afecta a tots aquells animals que, pertanyent a la fauna salvatge, són utilitzats com a animals domèstics, de guarda, de protecció o de companyies i que, amb independència de la seva agressivitat, pertanyen a espècies que puguin ocasionar lesions o la mort.

La llei regularà la possesió d'aquests animals, mitjançant l'obtenció d'una llicència administrativa i el compliment d'una sèrie de requisits, així com el relatiu a la seva cria, comercialització i ensinistrament.

L'avantprojecte de llei, que ha estat remès a la Comissió General de Secretaris d'Estat i subsecretaris per al seu estudi i posterior enviament al Consell de Ministres, contempla també les actuacions que puguin ser considerades com infraccions administratives així com a les seves sancions corresponents, que seran controlades per les autoritats municipals competents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris