algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
18°

Els preus harmonitzats espanyols, 1'2 punts per sobre de la zona euro al juny

Superà els seus socis en la moneda única en els dotze capítols que inclou l'IPCA

Els preus harmonitzats espanyols s'allunyaren lleugerament dels de la resta de països integrants de la zona euro el mes de juny. Així, la taxa interanual de l'Índex de Preus al Consum Harmonitzat (IPCA) espanyol se situà en el 2'1 per cent, davant el 0'9 per cent de la mitjana dels països inclosos en la Unió Monetària i l'1 per cent de mitjana en la totalitat dels membres de la Unió Europea, segons les dades oferides ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, Espanya es troba igualada en matèria d'inflació amb Holanda, Irlanda i Portugal.

L'IPCA quedà el juny un punt per sota de l'IPCA del mateix mes, les dades del qual varen ser donades a conèixer el 13 de juliol passat i que situaren la inflació en el 2'2 per cent, després que els preus es mantinguessin invariables en el sisè mes de l'any gràcies, fonamentalment, al bon comportament mostrat pel peix, els medicaments i les patates, que aconseguiren frenar la pujada del turisme i de l'energia.

D'acord amb les dades oferides per l'INE, Espanya supera la resta de socis de la zona euro en tots els grups que inclou aquest indicador, dotze en total, i únicament es troba per sota de la totalitat de països de la UE en ensenyança, en la qual Espanya se situà el juny en el 3'2 per cent, mentre que els Quinze acumularen un 4 per cent. En la zona euro, en la qual no hi estan inclosos Dinamarca, Grècia, Regne Unit i Suècia, va ser, en canvi, del 2'7 per cent.

A l'igual que ocorregué en altres mesos, la major diferència entre els preus dels països de la Unió Monetària i els espanyols es registra en el capítol de les comunicacions. I és que, mentre a Espanya aquesta taxa era pel juny del 5'4 per cent, la mitjana dels països adscrits a la moneda única acumulà una taxa negativa del 4%.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris